Iohannis îl aruncă la gunoi pe Cîțu și reface USL. Liberalii negociază cu PSD, ”dușmanul poporului român”


Iohannis îl aruncă la gunoi pe Cîțu și reface USL. Liberalii negociază cu PSD, ”dușmanul poporului român”

Ciucă s-a retras tactic pentru că are sprijinul lui Iohannis, care acum vrea să-i arunce la gunoi pe Cîțu & comp.

Iohannis a vrut și-și dorește control total pe partid încă din 2014 și vrea să rămână la butoane și după 2024. Astfel, va face orice joc posibil și imposibil pentru îndeplinirea acestui scop. La ora actuală, PNL e fracturat de sus până jos.

Flexibilizarea mandatului lui Ciucă înseamnă o coaliție de guvernare cu PSD sau USR:

1. Coaliție cu PSD înseamnă să fii la mâna baronilor, să le dai funcții și bani, și în credulia ta să crezi că vei controla cel mai mare partid din România – niciodată, iar asta va însemna să te sinucizi politic și să ajungi lângă PNȚCD.

2. Coalitia 2.0 cu USR si o renegociere totala de la program pana la functii si bani, unde Ciolos va exploata la maxim;

În ambele situații, trebuie să-ți asumi riscuri și costuri politice, care se adaugă la cele existente după un an în care s-a livrat doar circ pentru că pâinea, energia și combustibilul au crescut precum inflația, dobânzile de împrumut și deficitul bugetar.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.