"Tabăra lui Orban sprijină în continuare refacerea coaliției PNL-USR-UDMR!". Dancă contrazice punctajul potrivit căruia PNL ar fi nevoit să guverneze împreună cu PSD din cauza parlamentarilor demisionari


"Tabăra lui Orban sprijină în continuare refacerea coaliției PNL-USR-UDMR!". Dancă contrazice punctajul potrivit căruia PNL ar fi nevoit să guverneze împreună cu PSD din cauza parlamentarilor demisionari

Ionel Dancă, deputat apropiat de Ludovic Orban, a oferit asigurări, marți seară, în emisiunea Alinei Manolache de la Profit News, că echipa de parlamentari ce au demisionat din grupul PNL va sprijini în Parlament un eventual Guvern PNL-USR-UDMR. Declarația lui Dancă a venit în contextul în care s-a vehiculat adesea un punctaj potrivit căruia PNL ar fi nevoit să guverneze împreună cu PSD din cauza senatorilor și deputaților ce au luat decizia de a demisiona din gruparea parlamentară a peneliștilor. 

Ionel Dancă: Noi am susținut întotdeauna refacerea coaliției de guvernare, alături de partenerii noștri de la USR, UDMR și minorități, în jurul PNL, cu un premier PNL, altul decât Florin Cîțu. Noi sprijinim în continuare refacerea coaliției de guvernare.  

Moderatoare: Deci e o falsă problemă care se pune acum și anume că în cazul în care se reface coaliția aceasta e fragilă pentru că fără voturile dvs. nu mai are majoritate decât cu ajutorul minorităților.  

Ionel Dancă: Ăsta e un punctaj al noii conduceri a PNL, un punctaj mincinos pentru a arunca vina în tabăra lui Orban, că din cauza noastră ei vor face o alianță cu PSD. Haideți să fim serioși! Nu din acest motiv se duc în brațele PSD. E clar că dorința lor, a celor din noua conducere a PNL, este de a face o alianță cu PSD pentru că ei consideră că astfel pot avea o majoritate parlamentară mult mai confortabilă. Dar, în condițiile în care s-ar reface coaliția de guvernare, atunci echipa de parlamentari care l-a urmat pe Ludovic Orban în momentul de față prin dezafilierea de la grupul de parlamentari al PNL ar avea un cuvânt de spus. Cuvântul pe care-l avem de spus e acela că vom sprijini refacerea coaliției de guvernare și că vom cere garanții în baza cărora această coaliție de guvernare să funcționeze fără sincopele avute în acest an și garanții pentru a se respecta programul de guvernare. Acestea sunt condițiile noastre, pe care de altfel le așteaptă fiecare simpatizant și membru al PNL care a muncit pentru aceste rezultate care au dus la formarea coaliției de guvernare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.