"Să nu puneți geaca roșie a lui Iohannis peste mormântul PNL!". Viceliderul PNL Franța, scrisoare deschisă adresată conducerii formațiunii politice în pline negocieri useliste


"Să nu puneți geaca roșie a lui Iohannis peste mormântul PNL!". Viceliderul PNL Franța, scrisoare deschisă adresată conducerii formațiunii politice în pline negocieri useliste

Vicepreședintele PNL Franța, Ciprian Apetrei, profesor de filosofie, scriitor și jurnalist, a adresat joi, 4 noiembrie, o scrisoare deschisă conducerii formațiunii politice prin care îi solicită să nu negocieze cu PSD coagularea unei guvernări, întrucât USL 2 ar reprezenta sfârșitul Partidului Național Liberal. 

Redăm textul scrisorii deschise: 

"Fără negocieri cu PSD. Vă rog să nu puneți geaca cea roșie a președintelui Iohannis peste mormântul PNL.  

Am mers în fața alegătorilor cu mesajul Fără PSD. Ne luăm țara înapoi de la socialiști. Ne pierdem de tot obrazul dacă luăm în calcul un Guvern alături de ei.  

Deja avem obrazul pătat. Primirea primarilor PSD în PNL ne-a costat foarte mult la alegerile parlamentare. Încrederea alegătorilor se câștigă greu și se pierde foarte ușor.  

Am fost întrebați dacă nu îi păcălim, dacă nu vom reface USL după alegeri. Am spus că nu. Nu ne transformați în mincinoși, vă rog. USL 2 este sfârșitul partidului nostru.  

Oamenii care au stat cu orele la coadă la vot, care au venit de la sute de kilometri distanță, acea Diaspora frumoasă care i-a inspirat și pe cei din țară, merită să ne păstrăm cuvântul dat în fața lor.  

Un guvern PNL - PSD înseamnă că acest electorat este pierdut definitiv.  

Gândiți-vă și la toate echipele de campanie ale PNL, la toți membrii săi din Diaspora. După alegerile europarlamentare și acel referendum despre justiție, numele de liberal devenise un blazon. Nu mai este, astăzi, din păcate. Dimpotrivă, a devenit o țintă a nemulțumirilor. Oamenii care ne-au fost alături ne bat obrazul. Simpatia aceea uriașă s-a risipit.  

Am auzit, fiecare dintre noi, de prea multe ori: Îmi pare rău că v-am votat.  

Nu le dați dreptate. Încă mai putem îndrepta lucrurile. Sau vom merge spre dispariție.

Vă rog, încă o dată, să nu puneți geaca cea roșie a președintelui Iohannis peste mormântul PNL.

Invit colegii din PNL Diaspora să se alăture acestei scrisori, dacă li se pare un mesaj potrivit". 

Amintim că prima rundă a discuțiilor dintre PNL și PSD privind creionarea unui Guvern s-a încheiat, președinții celor 2 partide având ulterior un discurs purtat în același registru, ambii spunând că nu s-au concentrat astăzi pe împărțirea funcțiilor, ci pe abordarea măsurilor și obiectivelor privitoare la crizele pe care le traversează România. Un element de noutate a fost reprezentat de o variantă pe care președintele PNL Florin Cîțu a catalogat-o interesantă, cea a unei guvernări USL, a cărei premier să fie schimbat prin rotație, iar astfel pe parcursul primilor 2 ani să fie instalat la Palatul Victoria un premier PNL sau PSD, apoi de la celălalt partid. Președintele PSD Marcel Ciolacu a dat de înțeles că nu exclude o asemenea variantă, dar o decizie va fi luată în urma discuțiilor purtate în cadrul forurilor de conducere ale formațiunii politice. Ciolacu a adăugat că punctul comun identificat astăzi în discuțiile cu PNL a fost reprezentat de "buna credință". (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.