Poliția RUSĂ, cincinalul la amenzi pentru nepurtarea măștii: agenții sunt obligați prin ordin scris să amendeze lunar un anumit număr de cetățeni


  • ACP
  • Nov 15, 2021 12:38
  • 1560
Poliția RUSĂ, cincinalul la amenzi pentru nepurtarea măștii: agenții sunt obligați prin ordin scris să amendeze lunar un anumit număr de cetățeni

Potrivit unui articol al publicației ruse URA.Ru, preluat de Novaye Izvestia, polițistii din Ekaterinburg sunt obligați prin ordin scris să întocmească un anumit număr de procese-verbale cetățenilor, pentru încălcarea regimului măștilor. 

Există informații că toate departamentele poliției au stabilite planuri de pedepsire a cetățenilor pentru nepurtarea măștii, iar amenzile pentru purtatea incorectă a măștii ori absența acesteia merg până la 45 de mii de ruble (538 euro), o sumă mare pentru majoritatea rușilor, dar mai ales pentru pensionari, fapt care a făcut ca unii dintre polițiști să anunțe că își vor da demisia, nemaiașteptând să fie sancționați din cauza neîndeplinirii normei de amenzi. 

Amenzile pentru purtatea incorecta a măștii ori absența acesteia nu sunt deloc comice și variază de la una la 30 de mii de ruble. O sursă anonimă din poliție a prezentat un astfel de ordin oficial, de la una dintre secțiile de poliție, în care se arată care e planul de amenzi. 

„Este necesar să se întocmească 2 procese verbale de fiecare, conform articolului 20.6.1 din Codul administrativ al Federației Ruse (nerespectarea regulilor de conduită în caz de urgență sau amenințarea cu apariția acesteia). Verificați 2 obiecte și conversați cu cetățenii despre alcool” – se spune în documentul semnat de adjunctul șefului departamentului de poliție din Ekaterinburg. 

Șeful serviciului de presă al Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei pentru regiunea Sverdlovsk, Valery Gorelykh, susține însă că acest sistem a fost anulat oficial de mai mult timp de Ministerului Afacerilor Interne și a precizat că a raportat deja conducerii secției regionale de poliție despre apariția în mass-media a documentelor care dovedesc existența planului de amenzi pentru fiecare agent de poliție – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.