Nunta nebunilor. PSD câștigă big time, prin prostia PNL


Nunta nebunilor. PSD câștigă big time, prin prostia PNL

În guvernul PSD-PNL-UDMR ponderea liberalilor este mai mică decât în guvernul PNL-USR-UDMR. Acesta este, pe scurt, rezultatul acestor luni de criză, de negocieri și de flexibilizări. Pentru asta s-a renunțat la o alianță, în care erau partidul principal, și aveau toate mijloacele să facă, în următorii trei ani, reformele mereu promise de ”dreapta”. Nu au vrut. 

Este de neînțeles ce caută UDMR acolo, și încă cu trei ministere, exact cele pe care le avea în fost alianță. Acolo era nevoie de ei, aici nu. PSD-PNL au destule mandate de parlamentar singure, iar aportul de 6% al UDMR nu justifică o asemenea pondere mare în guvern. 

Florin Cîțu va fi în curând istorie. Putea fi trei ani prim-ministru. A fost ajutat să viseze cai verzi pe pereți. Acum vede, pe pielea lui, ca aceștia nu pot fi călăriți decât în vis. 

Din echipa de negociere, doar un singur membru își asumă un rol în Guvern, eternul Lucian Bode. Restul își văd de funcțiile lor, obținute, mincinos, printr-o campanie anti-PSD. Niște curajoși. 

PNL este prăbușit în sondaje, și de acolo mai este posibil doar să scadă. La fel, Iohannis nu își va spăla niciodată obrazul pătat în aceste zile. O mare dezamăgire acest domn, pasionat de golf și disprețuitor al celor care l-au votat. 

PSD câștigă big time, prin prostia adversarului. Este cu adevărat wow. Cine a fost în stradă împotriva lor este rugat să treacă pe la sediu, să își ia m... înapoi, cu dobândă. 

Gluma ”Dacă Dan Barna era președinte” își încetează valabilitatea. Cu scuzele de rigoare. 

Cel mai greu, în guvernul PSD-PNL, o sa fie pentru Sorin Cîmpeanu. Dânsul a demisionat din PSD, unde era senator, și s-a înscris în PNL, dupa ce a votat pentru demiterea guvernului PSD, condus de Viorica Dăncilă. Vă dați seama că îi va fi rușine să își vadă foștii colegi, pe care i-a trădat. Iar aceștia îi vor bate obrazul, cu lacrimi în ochi. 

Sau nu. El va deveni etalonul noului politician de stânga-centru-drepta, strâns unit în jurul ”interesului național”. 

Coincidența tristă este că anunțul guvernului cu PSD a venit exact la doi ani de la începerea votului pentru turul II al alegerilor prezidențiale. Mare mobilizare a fost atunci pentru Iohannis, aflat în fruntea luptei împotriva PeSeDe. Acum el a prezidat nunta nebunilor. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.