Rareș Bogdan anunță că din 2023 va fi ministru: "Mă voi asigura că Ciolacu va respecta programul de guvernare!"


Rareș Bogdan anunță că din 2023 va fi ministru: "Mă voi asigura că Ciolacu va respecta programul de guvernare!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a reacționat joi seară, într-o emisiune la Digi24, pe tema discursului susținut în Parlament de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a criticat activitatea guvernamentală a liberalilor din ultimii 2 ani de zile, deși partidul său va guverna alături de ei începând cu ziua de astăzi. În acest context, Rareș Bogdan a precizat că Ciolacu a încurcat probabil discursurile, citind de pe foaie unul de pe vremea în care se afla în opoziție. Pe de altă parte, liderul liberal i-a transmis președintelui PSD că PNL nu poate fi umilit de absolut nimeni. 

Rareș Bogdan: Le spun colegilor mei din Parlament că ar fi trebuit să reacționeze astăzi. E pentru prima dată când mi-a părut rău că nu am fost membru al Parlamentului României. Eu cred că a greșit discursurile (Ciolacu - n.red.). Cred că discursul era scris pentru căderea Guvernului Cîțu. A luat un discurs care nu era scris pentru un Guvern din care PSD face parte după 3 săptămâni de negocieri și cu un partid cu care vrei să stai la guvernare 7 ani de zile, căci astea au fost afirmațiile dânșilor. Deci cred că a încurcat discursurile. Următoarea dată când se întâmplă un asemenea lucru, îi rog pe colegii mei din Camera Deputaților și Senat să reacționeze. Noi suntem PNL! Nu putem fi umiliți de absolut nimeni! Suntem cu drepturi egale într-o coaliție!  

Moderator: În protocol nu e prevăzut că partenerii nu se atacă?  

Rareș Bogdan: Nu acuz pe nimeni de rea credință. Pur și simplu cred că domnul Ciolacu a încurcat discursurile. Cred că domnul Ciolacu a luat un discurs de la căderea Guvernului Cîțu și l-a citat pe ăla.  

Mai mult decât atât, Rareș Bogdan a dezvăluit în această seară că din anul 2023 va renunța la mandatul de europarlamentar pentru a ocupa o funcție ministerială, inclusiv cu scopul de a se asigura că Marcel Ciolacu va respecta, probabil din postura de premier, programul de guvernare. 

Rareș Bogdan: I-am spus domnului Ciolacu și o spun și în direct ca să o știe toată lumea. În 2023, pe 25 mai, se va face o rotație la nivel de premier și de miniștri. Și i-am spus domnului Ciolacu "Pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, v-o spun de acum, că din data de 25 mai 2023 veți fi cu mine în Guvern. Voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL!".  

Moderator: Pe ce poziție?  

Rareș Bogdan: Pe un portofoliu pe care nu vi-l dezvălui acum, dar voi veni în Guvern, tocmai pentru a mă asigura că aroganțele nu-și au locul. De-a lungul timpului am văzut mulți lideri PSD care au eșuat în aroganțe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul și aroganța într-o coaliție. Cred că trebuie să învățăm de la nemți, israelieni, italieni, belgieni și olandezi că interesul țării trebuie pus înaintea oricărei aroganțe.  

Moderator: Renunțați la mandatul de europarlamentar.  

Rareș Bogdan: Da. Peste 1 an și jumătate îmi voi întrerupe mandatul de europarlamentar pentru a veni în Guvernul României să mă asigur că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie și va respecta programul de guvernare. Voi fi un garant liberal că domnul Ciolacu va face ceea ce trebuie în Guvern. Și nu doar eu! Vor mai veni alți 2 colegi! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.