"În umbra falsei liniști instaurate, hoții vor fi iar triumfători!". Oreste atrage atenția asupra capcanei pe care o reprezintă lozinca USL privind stabilitatea: "Ați reușit încă o dată să ne dovediți cât sunteți voi de deștepți, iar noi de proști!"


"În umbra falsei liniști instaurate, hoții vor fi iar triumfători!". Oreste atrage atenția asupra capcanei pe care o reprezintă lozinca USL privind stabilitatea: "Ați reușit încă o dată să ne dovediți cât sunteți voi de deștepți, iar noi de proști!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu a trecut în revistă cele mai stringente evenimente politice din ultima perioadă și a făcut o previziune sumbră în legătură cu guvernarea USL și cu ceea ce se ascunde de fapt în spatele mult trâmbițatei stabilități: "În umbra falsei liniști instaurate, hoții vor fi iar triumfători!". De asemenea, jurnalistul a scos în relief modul în care PNL a fost călcat în picioare de PSD chiar și în momentul în care Guvernul din care fac parte cele 2 partide era pe ultima sută de metri înainte de învestire. 

"Președintele călător, partidul tăcut și marea restaurație…

După săptămâni de haos și stupoare generalizată, președintele călător a anunțat sec că s-a terminat criza politică prin învestirea noii construcții guvernamentale. Rigid și vădit în disconfort, premierul Ciucă a citit cazon lista miniștrilor precizând ca obiective principale: modificarea Constituției, reforma în Educație și menținerea cotei unice ca sistem de impozitare. Nu este însă foarte clar cum vede premierul abordarea crizelor pandemice, energetice, financiare și mai ales refacerea raportului de încredere între cetățean și instituțiile statului, viciat și mai mult după jocurile post electorale între PSD și PNL.  

Devastați de deciziile aiuritoare ale echipei câștigătoare, care au condus la distrugerea coaliției de centru dreapta formată din USR și UDMR, liberalii au tăcut umiliți, iar unii dintre ei chiar au aplaudat ca proștii, discursul lui Marcel Ciolacu de la învestitură! Președintele PSD a taxat fără menajamente execrabila guvernare din ultimul an, amintind că în plin val de noi infectări cu Covid 19, cabinetul Citu s-a ocupat de congresul intern al partidului, că președintele Iohannis a declarat că România a învins pandemia, că au fost relaxate măsurile, iar toate acestea au condus la noi infectări, plasându-ne pe primul loc din Europa la decese cauzate de virus. Ciolacu a lăsat impresia că PSD și-a călcat pe orgoliul politic și iese din opoziție doar pentru a salva țara din mâna unor incompetenți!  

Acum, fie vorba între noi, președintele PSD a speculat foarte bine un context evident defavorabil liberalilor pulverizați în grupuri fără prea mari satisfacții. Divizați între conservatorii lui Ludovic Orban care au părăsit sediul din Modrogan, fomiștii lui Cîțu care se și visau prăduitorii PNRR-ului și disciplinații lui Ciucă care sunt la ordin, peneliștii au acceptat încă de la început statutul de vioară a doua în Cabinet! Sondajele arată că încrederea populației în acest partid se prăbușește vertiginos sub cota de avarie de 10 la sută.  

Ofticat că a rămas pe dinafară și mai ales că s-a lăsat purtat spre dezastru de o camarilă de ticăloși, Florin Cîțu nici n-a mai venit la votul de învestitură, preferând să bea singur o cafea, uitat într-un colț de terasă încălzită, iar în schimb Grindeanu OUG 13 și Firea aka Ciuma Roz au fost primiți călduros în noul Guvern și au putut să-i zâmbească zeflemitor în nas marelui absent de la Cotroceni! Strașnică ironie a sorții!  

Marile teme electorale ale dreptei: lupta împotriva corupției, reformarea justiției, transparentizarea cheltuielilor publice, investiții… au rămas uitate în punctajul de partid. Cu PSD la butoane și fără susținerea opiniei publice, liberalii nu mai reprezintă o voce credibilă! Astfel, se va pune batista pe țambal! Urmează niște ani goi de conținut, în care clientela politică a celor două partide va ataca miliardele din PNRR, presa aservită va oferi cu generozitate publicului documentare despre familia Ceaușescu, vocile critice vor fi marginalizate, compromise și scoase din peisaj. În umbra falsei liniști instaurate, hoții vor fi iar triumfători! Așadar nimic nou pe frontul de Est…  

România normală propusă pe hârtie de președinte, redevine pas cu pas Eterna și Fascinanta țară cu geografia în Europa, mentalitatea în Balcani și economia în lumea a treia… Și atunci să nu ne mai mirăm de ce vor mai pleca pe calea lungă e exilului alte sute de mii de români!  

Bravo tovarăși! Ați reușit încă o dată să ne dovediți cât sunteți voi de deștepți, iar noi de proști!", a scris Oreste pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.