Dacian Cioloș îi cere premierului Ciucă să-l dea afară urgent din guvern pe plagiatorul uselist Florin Roman. Jurnalistul Mircea Marian apreciază însă că ministrul PNL e foarte potrivit să digitalizeze toată România pentru că știe să folosească opțiunea „block” pe Facebook


Dacian Cioloș îi cere premierului Ciucă să-l dea afară urgent din guvern pe plagiatorul uselist Florin Roman. Jurnalistul Mircea Marian apreciază însă că ministrul PNL e foarte potrivit să digitalizeze toată România pentru că știe să folosească opțiunea „block” pe Facebook

Liderul USR, Dacian Cioloș, reacționează la dezvăluirile de presă care îl prezintă pe Florin Roman, ministrul liberal al Digitalizării, drept un plagiator feroce, solicitându-i premierului Nicolae Ionel Ciucă să-l demită din funcție.

Context. Deputatul Florin Roman, de câteva zile și ministru la Cercetare, Inovare şi Digitalizare, a dorit să demonstreze presei că are studii în domeniul pe care îl gestionează, ba chiar a scris și o dizertație tematică, trimițând pe adresa ziarului Libertatea zece pagini din „opera” sa academică. Toate cele zece pagini sunt însă plagiate, cuvânt cu cuvânt, cu tot cu greșeli, după cursul susținut de un profesor la Universitatea Politehnică din Timișoara. (mai multe detalii AICI)

„Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puțin descurcăreț. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate. Practic, e pe același calapod cu Laura Vicol și cu Marian Neacșu, cu diferența că nu a cerut desființarea DNA și nu are încă o condamnare penală. În rest, același CV și aceeași dorință de a parveni fără niciun fel de calitate profesională.  

Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a scris Cioloș pe pagina oficială de Facebook. 

O altă reacție importantă vine din partea jurnalistului Mircea Marian (Newsweek) care spune că ministrul Digitalizării l-a blocat pe Facebook, susținând ironic că asta îl califică decisiv pentru poziția ministerială pe care o ocupă.  

Mircea Marian: „Îmi pare rău să vă anunț asta, dar o să iau o pauză pe Facebook fiindcă sunt devastat. Este clar că am dat-o nasol în bară: domnul Florin Roman m-a blocat pe Facebook. Și e la fel de clar că domnia sa are toate competențele digitale necesare unui ministru al Cercetării și Digitalizării, știe să folosească butonul „block”. Am greșit, acum mă duc să plâng în baie. Iartă-mă, Florine!” 

CITIȚI în LIBERTATEA pe larg investigația jurnalistică despre plagiatorul Florin Roman și lucrarea sa copiată cuvânt cu cuvânt.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.