O nouă declarație impertinentă. Fenechiu le transmite românilor că se sacrifică pentru ei mergând la Dubai cu avionul la Clasa Economic


O nouă declarație impertinentă. Fenechiu le transmite românilor că se sacrifică pentru ei mergând la Dubai cu avionul la Clasa Economic

Supărat foc că a fost atacat de public după ce a declarat ironic că va merge la Dubai pe bani publici pentru a face plajă, senatorul PNL Daniel Fenechiu a precizat miercuri, în emisiunea Studio Politic de la Digi24, că de fapt se va duce pentru a promova România și a transmis, totodată, că practic ar trebui să-i mulțumim că nu a optat pentru cel mai scump pachet de călătorie. 

Moderatoare: V-ați făcut bagajele?  

Daniel Fenechiu: Nu, nu mi-am făcut bagajele. V-am răspuns în glumă că mă duc să fac plajă și cred că la o asemenea abordare pot continua și eu cu asemenea răspunsuri. Va fi un program încărcat, cu întâlniri atât la pavilionul expozițional cu diverși oficiali atât ai statului, cât și ai unor fonduri de investiții. Eu cred că în contextul în care noi în momentul de față nu mai avem din păcate diplomație parlamentară și diplomație economică, aceste bilaterale nu fac decât să facă bine României. Toate statele procedează în această manieră și nicăieri, nici în Franța, nici în Germania, nici în Italia, nici în Spania nu am văzut să se discute că pleacă 7 parlamentari cu 20 de mii de euro. Poate ar trebui să spuneți că vom călători cu Clasa Economic, deși ne permitea regulamentul să călătorim la Clasa Business, poate veți vedea care sunt costurile la care ne-am asigurat cazarea, poate veți vedea că e o deplasare pe care nu o facem ca să mergem să ne distrăm, ci pentru a ne respecta obligațiile pe care le avem ca Parlament, de a promova imaginea României. Cred că pavilionul nostru merită să fie vizitat de Senatul României, cred că trebuie să meargă și Camera, cred că trebuie să facem foarte multe lucruri ca să promovăm România și discuțiile pe tema asta trebuie făcute cu bună credință.  

Reiterăm că o delegație formată din 7 parlamentari va merge în vacanță la Dubai pe bani publici, sub pretextul promovării României la un târg internațional. Suma pe care o va risipi România este în cuantum de aproximativ 20 de mii de euro. Membrii delegației sunt Alina Gorghiu (PNL), Eugen Țapu-Nazare (PNL), Lorant Antal (UDMR), Florian Bodog (PSD), Daniel Fenechiu (PNL), Radu Oprea (PSD) și Turos Lorand (UDMR).

Iritat de reporterii care l-au întrebat în legătură cu activitatea pe care o va desfășura în Dubai, senatorul PNL Daniel Fenechiu i-a luat peste picior pe aceștia. 

Reporter: Ce veți face acolo? 

Fenechiu: Plajă.

Vedeți video de la 0:10: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.