VIDEO. Impostura și derapajele incalificabile ale lui George Simion. Le spune oamenilor pe stradă că USR e partid de „p...” și îi lansează „provocări” aiuristice lui Dacian Cioloș. Este atât de pornit pe useriști încât a uitat ce partide sunt, de fapt, la Putere și nu are nicio postare critică la adresa lor


VIDEO. Impostura și derapajele incalificabile ale lui George Simion. Le spune oamenilor pe stradă că USR e partid de „p...” și îi lansează „provocări” aiuristice lui Dacian Cioloș. Este atât de pornit pe useriști încât a uitat ce partide sunt, de fapt, la Putere și nu are nicio postare critică la adresa lor

George Simion, copreședintele partidului extremist AUR, i-a calificat public drept „poponari” (varianta peiorativă, disprețuitoare și ofensatoare pentru homosexuali) pe membrii USR, spunându-le unor cetățeni din Galați că ăsta ar fi principalul „motiv” pentru care nu trebuie votați.  

„Să nu votați cu USR, [pentru] că sunt poponari ăia, da?”, le-a spus Simion, din mers, unor gălățeni din cartierul Dunărea, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în timpul vizitei sale prin oraș.  

Când i se atrage atenția că este filmat „LIVE”, Simion insistă: „Păi nu, dar asta le zic și lor (useriștilor...)”. 

Potrivit site-ului faramogul.ro, care a și descoperit mesajul revoltător al lui Simion, filmarea a fost ștearsă ulterior de pe pagina AUR Galați. Un utilizator a salvat însă momentul respectiv și l-a urcat pe Youtube, video-ul putând fi urmărit la finalul acestui articol.

„Acesta este discursul celor din AUR: agresiv, discriminatoriu, calomnios și bazat pe populism. 

Cei din AUR profită de cei dezamăgiți de politicieni și îi păcălesc ei la rândul lor încă o dată promițându-le Luna de pe cer și dreptate socială. 

Cu astfel de discursuri extremiste, care aduc aminte de curentul nazist, un discurs care punea la zid orientarea sexuală a cuiva sau îl acuza că nu merită să ajungă undeva pentru că este brunet și nu blond (arian), România nu are cum să evolueze. 

Cel puțin nu în Uniunea Europeană. 

Poate George Simion vrea să integreze România în Uniunea Sovietică, la refacerea căreia observăm că tovarășul Putin lucrează din greu”, comentează Iulian Grosu de la site-ul faramogul.ro.

Interesant este că Simion se comportă ca și cum USR ar fi încă la putere și ar fi chiar singura formațiune care guvernează România. Lasă comentarii nepoliticoase și agresive la postările lui Dacian Cioloș (mai multe detalii AICI), căruia îi stâlcește numele și-l provoacă să-i urmeze îndemnul și să renunțe la „pensia specială” (în povestea postată, sâmbătă, pe pagina sa publică de Facebook: „Am renunțat la pensia specială! Îl provoc și pe Dacian Cioloș să renunțe și el. Dasian, renunți?”). Nu este clar la ce pensie specială a renunțat Simion din moment ce, în prezent, nu este în situația de a primi una. Este doar o altă falsă temă populistă cu care îi momește pe naivi și pe cetățenii mai puțin informați cărora le creează impresia că AUR este un partid care denunță privilegiile clasei politice. 

O altă temă populară pe care Simion și AUR o exploatează cu cinism este cea a „certificatului COVID”, anunțând chiar și un „mare protest” pe data de 21 decembrie (exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de al debutul Revoluției la București).  

În schimb, în cele două săptămâni care au trecut de la instalarea la Palatul Victoria a „monstruoasei coaliții” PNL – PSD – UDMR, Simion nu are nicio postare critică la adresa acesteia, deși guvernarea este marcată de multiple scandaluri de presă (exemple: plagiatul ministrului Florin Roman-PNL, numirea controversatului Marian Neacșu-PSD în fruntea SGG, legăturile consilierului lui Sorin Grindeanu cu o companie chineză aflată pe lista neagră a SUA, legăturile multora dintre miniștri cu serviciile secrete). Nici despre scandaloasa instalare la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților a avocatei interlopilor Laura Vicol, coliderul AUR nu scoate o vorbă, în condițiile în care asta se întâmplă chiar la locul său de „muncă”, Simion fiind deputat, iar dezvăluiri de presă revoltătoare despre colega Vicol apar în fiecare zi.  



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.