VIDEO. Presa din Italia scrie în termeni duri despre incidentul din România: „Lucia Goracci a fost sechestrată și atacată fizic la București de către senatoarea conspiraționistă Diana Șoșoacă”


VIDEO. Presa din Italia scrie în termeni duri despre incidentul din România: „Lucia Goracci a fost sechestrată și atacată fizic la București de către senatoarea conspiraționistă Diana Șoșoacă”

Presa italiană se solidarizează cu Lucia Goracci, cunoscut jurnalistă de război care a fost, recent, ultima dintre victimele scandaloaselor răbufniri necontrolate ale senatoarei negaționiste Diana Șoșoacă. 

La agresarea jurnaliștilor italieni a participat și soțul senatoarei, Silvestru Șoșoacă, care l-a lovit și pe unul dintre polițiștii chemați să intervină la locul conflictului produs, vinerea trecută, între senatoare și o echipă a televiziunii Rai Uno.  

La Stampa și alte publicații importante difuzează imaginile video surprinse de Lucia Goracci la București, în apartamentul în care funcționează cabinetul de avocatură al senatoarei. 

Șoșoacă s-a enervat, brusc, vinerea trecută, în timpul interviului acordat Rai Uno, i-a dat afară pe jurnaliști din încăperea în care avea loc întâlnirea, apoi s-a răzgândit și i-a blocat la intrare, sub pretextul că habar nu are cine sunt. A apelat serviciul de urgență 112, solicitând venirea poliției, timp în care cameramanului și altor trei însoțitori ai jurnalistei italiene, printre care și jurnalista de legătură din România, nu le-a permis să părăsească incinta.  

La venirea Poliției are loc agresarea de către Silvestru Șoșoacă a unuia dintre agenți, soțul senatoarei fiind acuzat în prezent de ultraj și fiind plasat, de luni, sub control judiciar pentru 60 de zile.  

O nouă altercație între tabăra Șoșoacă și jurnaliști (români de data acesta) a avut loc, luni, în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, senatoarea incitându-și susținătorii împotriva presei pe care a catalogat-o drept „criminală”. (mai multe detalii AICI)

Goracci a povestit pentru presa din țara sa că interviul era în derulare când avocata Diana Iovanovici Șoșoacă, un parlamentar de extrema dreapă, renumit pentru negarea pandemiei COVID, a început să aibă o atitudine ostilă, agresivă, invitând jurnaliștii să plece. Atunci se produce incredibilul: senatoarea face un salt, se plasează în fața noastră și ne închide ușa. Soțul m-a lovit cu pumnul și nu am reușit să plecăm până la venirea poliției”, arată Goracci într-o relatare pentru Rai Uno, citată de publicația „Il Fatto Quotidiano”.

Situația de la București este comentată și către milionarul și filantropul italian Lapo Elkann pe pagina sa de Twitter, acesta arătând că „un politician care folosește puterea pentru a bloca informarea opiniei publice trădează însăși ideea de democrație”. Elkan este nepotul fostul director executiv și acționar majoritar al Fiat Automobiles.

Într-o relatare pentru Antena 3, Goracci a povestit:Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie.

După acel moment doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă. Intră în conflict şi spune că dacă nu îi convin condițiile pe care ea le hotărăște poate să plece. În acel moment echipa de la RAI 1 s-a pregătit să plece. A ieșit în hol, dar doamna Şoşoacă a apărut şi a închis uşa, zicând că nu ieșim nicăieri. A spus ulterior soțului să sune la Poliţie după ce a început să țipe”. 

Goracci a reușit să iasă din apartament în momentul în care pe ușă a intrat un cunoscut al soților Șoșoacă. După 10-15 minute, la faţa locului a ajuns și echipajul de Poliţie. Jurnalista, găsită în fața imobilului, merge împreună cu poliţiştii la uşa cabinetului de avocatură şi intră cu aceştia în birou filmând cu telefonul mobil. În momentele următoare, jurnalista, în timp ce se afla în holul apartamentului, a fost agresată de soţul doamnei Șoșoacă care a lovit-o, susține ea, cu pumnii peste umăr şi peste braţ şi i-a luat telefonul. 

Vedeți video cu incidentul din apartamentul lui Șoșoacă:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.