Arestarea lui Vasile Costiuc provoacă EXPLOZIA Diasporei basarabene. Alexandru Melnic: Este o RUȘINE uriașă! Cei mai mari infractori ai R.Moldova huzuresc în libertate, în frunte cu Dodon, Platon, Șor și Usatîi, laolaltă cu toți mafioții Rusiei


Arestarea lui Vasile Costiuc provoacă EXPLOZIA Diasporei basarabene. Alexandru Melnic: Este o RUȘINE uriașă! Cei mai mari infractori ai R.Moldova huzuresc în libertate, în frunte cu Dodon, Platon, Șor și Usatîi, laolaltă cu toți mafioții Rusiei

Una dintre cele mai cunoscute voci ale Diasporei basarabene – l-am numit pe Alexandru Melnic (Italia) – răbufnește, într-un live pe Facebook, după ce, azi dimineață, Vasile Costiuc (liderul Partidului Democrația Acasă), a fost arestat cu mascați și tămbălău, la Chișinău, într-un dosar vechi de aproape 20 de ani. Trebuie spus că, la acest moment, acțiunea ridică numeroase semne de întrebare, Costiuc fiind cunoscut pentru dezvăluirile sale incomode privindu-i pe infractorii și oamenii Rusiei de dincolo de Prut – detalii AICI

De notat că, în timp ce Vasile Costiuc e aruncat rapid la arest, într-un dosar încă nebulos, procedurile urmate fiind cel puțin suspecte, Dodon, Platon, Șor, Filat, Usatîi, Ghimpu, Plahotniuc și mulți, mulți alții huzuresc în libertate pe banii basarabenilor, fără ca ei sau anturaje lor penale să fie deranjate, fie și cu o floare, de Procuratura Generală sau de alte instituții îndrituite. 

Vă prezentăm o serie de fragmente din live-ul lui Alexandru Melnic: 

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi dimineața este o rușine. A fost arestat un om care este învinuit, dintr-odată, într-un dosar vechi de 20 de ani. O să fac o paralelă între ce i se întâmplă azi lui Vasile Costiuc și ce se întâmplă cu marii criminali și mafioți din Republica Moldova. Ce avem noi? Plahotniuc în libertate. Cavcaliuc e în libertate, ‹Borsetka› (Constantin Botnari) în libertate, Platon în libertate, Filat în libertate, Leancă în libertate, Ghimpu în libertate… toți în libertate… Toți criminalii din Republica Moldova sunt în libertate! Au făcut de toate ca să fie lăsați liberi să plece în lume și să stea bine merci cu toate bunurile furate de la oamenii Republicii Moldova. S-a făcut totul ca acești oameni să fie eliberați din pușcărie, ca acești oameni să nu fie trași la răspundere.

Să facem o paralelă între cum a fost invitat Igor Dodon la Procuratură, unde s-a dus liber, liniștit, cu corespondenți, cu presă… Cei de la Procuratură au ieșit, i-au întins mâna și l-au salutat: ‹Bună ziua, domnul Igor! Ce mai faceți? Cum trăiți?›. O intrat omul la procurori și a ieșit de acolo liber, fără nici o problemă, fără mascați, fără arestări, fără nimic… Vreau să vă aduc aminte că omul ăsta e învinuit de trădare de țară, de luare de mită la cel mai înalt nivel, e învinuit că a finanțat PSRM prin Bahamas. Și în documente oficiale sunt lucruri pe care nu le poți cancela. Au ieșit deputați din Parlament, cum a fost cazul domnului Iurie Reniță, care a făcut publice o grămadă de acte doveditoare în ceea ce privește Dosarul Bahamas. Dânsul a făcut publică și filmarea cu kuliokul, unde sfolociul acesta de Dodon a luat mită – i-a zis lui Plahotniuc ‹Dă-i lui Cornel, să deie salariile›, și Plahotniuc i-a dat lui Cornel, înțelegeți? Dar toate astea parcă nu contează. 

Domnul Igor Dodon a fost chemat la Procuratură ca un om de treabă, ca un om frumos îmbrăcățel și a ieșit de acolo liber. 12 milioane de euro îi sunt imputate pentru furt din bugetul de stat, împreună cu Zinika Greceanîi și cu cine dracu’mai era pe-acolo. Și a ieșit liber de la Procuratură. 

În schimb, Vasile Costiuc, care era bănuit într-un dosar pentru că nănașul lui ar fi luat și înstrăinat niște pământuri, la Durlești, cu vreo 20 de ani în urmă, s-a trezit acasă cu mascații, cu poliția. Vasile Costiuc e arestat, e privat de libertate. Eu am o întrebare pentru procurorul acesta nou, Robu: de ce l-ați chemat de 20 de ori pe Vasile Costiuc la Procuratură și niciodată nu i-ați arătat învinuirile? Dacă el e vinovat, să răspundă, dar dacă aveați probe, de ce nu l-ați arestat când a fost la Procuratură? 

Ce e rușinea asta? Cui faceți jocul? Data trecută, când s-a ridicat prețul la gaz, că ați luat 75 de milioane din buget ca să acoperiți problemele Gazpromului, ați arestat-o pe Diana Crudu, tot cu mascații, lumea a uitat de chestia că a fost ridicat prețul la gaz și a vorbit despre Diana Crudu, despre dosarul de înstrăinare a trei terenuri la Durlești. Acum s-a ridicat iar prețul la gaze și azi l-ați arestat pe Vasile Costiuc. Acum toată lumea o să discute despre arestarea lui Costiuc, dar nimeni nu își va aduce aminte de prețurile la gaz, care s-au ridicat cu 200 de euro. 

Când e vorba de criminali, de infractori, aceștia trebuie puși la pușcărie, dar aici e vorba despre altceva. E vorba despre un om care a alergat, s-a zbătut și a descoperit toate mașinațiile a numeroși criminali, iar acum este arestat cu mascații. Dar Dodon – care a furat la greu – nu-i arestat. Pe nănașul lui Dodon, care a fost director comercial la Metalferos, de ce nu l-ați arestat? Oare nu prin directorul comercial au mers toate schemele de corupție cu metal, cu Plahotniuc împreună? Pe acela l-ați lăsat liber – totul e frumos și bine pentru el, doar e nănașul lui Dodon. 

Care sunt acordurile voastre cu gazul, ca să-l lăsați pe Dodon liber și să arestați oamenii care mai deschid gura? La ce să ne mai așteptăm noi? Mâine o să veniți să mă arestați și pe mine? O să îi arestați pe alții care vă spun dreptatea în față? 

De ce nu îi arestați pe Platon, pe Plahotniuc, pe Dodon? Unde dracu’ sunt serviciile secrete, se luptă cu mine și cu Vasile Costiuc pe internet? Toți criminalii râd, intră liniștiți la Procuratură, totul e bine pentru ei și nu-i iau mascații. 

Unde sunt cererile Diaporei trimise la Procuratura Generală? Am primit răspunsuri evazive, că Igor Dodon nu-i vinovat. Diaspora s-a adresat și la Procuratură și la Parlament, ca să fie arestat Igor Dodon pentru trădare, pentru furturi. Unde sunt cererile Diasporei? Noi am făcut totul ca să-i dăm jos pe măgarii ăștia. De ce nu sunt arestați marii criminali? De ce se fac aranjamente cu mascați pe acasă la Vasile Costiuc? 

Toți marii criminali și-au vândut bunurile și au plecat din țară. Niciunuia nu i-a fost luată avere, nici lui Filat, nici lui Plahotniuc, nici lui Borsetka, nimănui… Nimeni nu a întors un ban înapoi. Marii criminali stau la Londra, în Israel, în Cipru și nimănui nu-i pasă. Unicul pericol pare să fie Vasile Costiuc, cel care a făcut dezvăluiri despre numeroși criminali și infractori”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.