Cutremur în USL: un lider PSD cere debarcarea lui Virgil Popescu din funcția de ministru al Energiei


Cutremur în USL: un lider PSD cere debarcarea lui Virgil Popescu din funcția de ministru al Energiei

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD și fost premier, le-a cerut miercuri partenerilor de coaliție de la PNL debarcarea lui Virgil Popescu din funcția de ministru al Energiei în contextul exploziei prețurilor la facturi și al declarațiilor contradictorii pe care liberalul le-a făcut în ultimele zile. 

Moderatoare: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a spus ieri tuturor să nu plătească facturile uriașe la gaze și electricitate, că nu se percep penalități și că s-a făcut o hoție. Astăzi vine și le spune românilor să le plătească, dar să reclame la ANRE furnizorii care au încălcat legea. Când să-l credem pe ministrul Energiei?  

Tudose: Sunt un pic decepționat de aceste prestări succesive contondente între ele. Și eu sunt convins că domnul ministru face tot ce poate. Din păcate, cam atâta poate. Și, cu declarațiile de azi, cred că e suficient. Cred că ar fi cazul să încercăm și cu altcineva.

Moderatoare:Spuneți că ministrul Energiei ar trebui demis?  

Tudose: Ar trebui să recunoască singur chestia asta. Nu se poate! Aseară spune că îndeamnă cetățenii la neplată, iar azi, din nou, face o declarație pe care eu nu o înțeleg: "cetățenii să reclame!". Nu! Până să ajungă cetățenii să reclame, el trebuia de ieri, când a constatat că sunt niște facturi emise împotriva legii, să ia niște măsuri, nu să facă el reclamații la ANPC. Trebuia să anunțe că "în urma sesizărilor primite până acum, următoarele societăți nu mai au licență" / "următoarele societăți au fost reclamate la procuratură". Oamenii au fost furați de către acei furnizori. Când nu respecți legea, te cheamă procuratura! Ăsta era mesajul pe care cetățenii ar fi trebuit să-l audă astăzi de la ministrul Energiei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.