Ne-am întors în anii tristeții, cu premii acordate pentru conformism ideologic. Valul proletcultist


Ne-am întors în anii tristeții, cu premii acordate pentru conformism ideologic. Valul proletcultist

Aud că o feministă de rit nou a câștigat premiul național de poezie Mihai Eminescu. Am citit și poezia, care chiar m-a amuzat și întristat în același timp.

M-a amuzat pentru că ne-am întors în anii tristeții, cu premii acordate pentru conformism ideologic.

Și m-am întristat pentru că poezia premiată este înspăimântător de conformistă. Sunt îngrămădite unele peste altele sloganele la modă și la sfârșit apare cuvântul ”pizdă”, ca să ne sperie cred, de parcă românii s-ar speria de pizdă. Nu știu cum să o spun altfel, dar e ca și cum un poet de curte al lui Ceaușescu ar fi luat sloganele atârnate pe pereți și le-ar fi înșirat unul după altul. Cred că îl aresta Securitatea că face mișto de lupta clasei muncitoare.

Asta mă face să mă gândesc că există și varianta ca poezia asta să fie atât de proastă în mod intenționat, adică să fie făcută la mișto. Dar îmi vine greu să cred așa ceva, din valul ăsta proletcultist a fost extirpat chirurgical simțul umorului.

Rămân la părerea că Ombladon și Cheloo sunt singurii poeți români în viață.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.