Abominabil! Virgil Guran sare în apărarea agresorilor din CL Mogoșoaia: "Opoziția nu se face cu telefonul!"


Abominabil! Virgil Guran sare în apărarea agresorilor din CL Mogoșoaia: "Opoziția nu se face cu telefonul!"

Senatorul PNL Virgil Guran a avut o abordare reprobabilă vineri, 28 ianuarie, la Antena 3, în momentul în care i s-a solicitat să comenteze cazul consilierei USR Felicia Ienculescu-Popovici din Mogoşoaia, care, pe parcursul unei ședințe, a fost amenințată de consilierul local penelist Valentin Ene și, mai mult decât atât, ar fi fost agresată de consilierul local PMP Dinu Gheorghe. 

"Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea, vă las în căruț cu rotile, credeți-mă. Puteți să înregistrați. Vă las în căruț cu rotile. Chiar dacă mă duc la pușcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruț cu rotile", i-a transmis Valentin Ene consilierei USR

Scena a fost filmată de consiliera USR: 


Însă, reacția senatorului Virgil Guran, în loc să se axeze pe condamnarea comportamentului agresorilor din Consiliul Local Mogoșoaia, s-a concentrat pe o serie de critici aduse USR, transmițându-i Feliciei Ienculescu-Popovici că "opoziția nu se face cu telefonul". Ca reacție, moderatoarea emisiunii a intervenit și a dezavuat comentariile senatorului PNL. 

Virgil Guran: Opoziția nu se face așa (cu telefonul - n.red.). Se întâmplă la fel și în Parlament. Nu prea e legal nici acest lucru, când te jignește sau ceva de genul acesta. Este clar că nu trebuia să reacționeze așa consilierul respectiv. Dar să înțeleagă și colegii de la USR că opoziția se face în mod civilizat. Ai ceva de spus, vii cu argumente ș.a.m.d., nu amenințând și punând telefonul și filmându-l pe om. Lasă-i intimitatea omului! 

Moderatoare: Sunt de acord că nu trebuie să stai cu telefonul în nas de fiecare dată, iar opoziția, desigur, nu se face așa, dar aici vorbim despre niște amenințări și doamna a considerat că trebuie să înregistreze pentru a avea dovada înregistrărilor. E cu totul altceva.

În ceea ce privește incidentul, USR a afirmat că Felicia Popovici s-ar fi opus unui "tun imobiliar pus la cale de primarul PNL". Rise Project a publicat recent o investigație despre situația controversatelor exproprieri de la Mogoșoaia, arătând cine sunt marii beneficiari ai proiectului imobiliar luat în vizor de USR. (citiți AICI investigația)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.