O sfidare inadmisibilă a Kremlinului. Rusia pune în discuție suveranitatea națională a României


O sfidare inadmisibilă a Kremlinului. Rusia pune în discuție suveranitatea națională a României

Strategia Federației Ruse din ultimul timp este orientată spre a semăna neîncredere în flancul estic al NATO, lucru care se vede și din generozitatea manifestată față de Ungaria și din zâmbetele pe care le aruncă Bulgariei, parcă purtând nostalgia anilor sovietici.

Declarațiile reprezentaților Rusiei în Bulgaria ne arată două aspecte limpezi: Rusia ar dori ca țările din Europa de Est, integrate în NATO după 1997, să părăsească structura militară integrata aliata, apartenența la NATO rămânând limitată la câteva întruniri politice și simpozioane internaționale iar statura României ca Țară NATO cu norma întreaga la hotarul răsăritean al lumii libere, fără jocuri la mijlocul terenului și cu asumarea deschisă a participării sale în cadrul componentei integrate NATO deranjează tare mult Rusia.

Încă o dată menționez că este o sfidare inadmisibila si un atac la suveranitatea națională a României orice afirmație a unui diplomat al Federației Ruse cu privire la politica de apărare națională a Țării noastre.

Rusia nu are dreptul să exprime aprecieri de niciun fel cu privire la deciziile pe care România le ia în ceea ce vizează apărarea teritoriului național, amplasarea forțelor armate ori prezența unor forțe armate aliate din cadrul NATO pe teritoriul României!

De aceea subliniez din nou importanța colaborării dintre România și Polonia în acest spațiu de la limita de est a NATO cât și necesitatea dezvoltării cu mult mai multă substanță a unor proiecte regionale comune precum este "Intermarium".

NATO nu este nici o "poveste" geopolitică și nici o rămășița a "războiului rece" așa cum încearcă să ne păcălească propaganda Rusiei, ci este cea mai mare și mai puternică alianță politico-militară din istoria omenirii, o alianță care pune un accent esențial pe comuniunea de valori democratice în detrimentul experimentelor dubioase ale regimurilor autoritariste și al dictaturilor de tot felul pe care nu dorim să le mai vedem vreodată!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.