"AUR mai câștigă azi câteva procente!". Verdictul îngrijorător dat de un sociolog pe fondul agresiunii comise de George Simion față de ministrul Energiei


"AUR mai câștigă azi câteva procente!". Verdictul îngrijorător dat de un sociolog pe fondul agresiunii comise de George Simion față de ministrul Energiei

Sociologul Sebastian Lăzăroiu atrage atenția că AUR a mai câștigat astăzi câteva procente, de data aceasta în urma agresiunii comise în Parlament de liderul partidului, George Simion, față de ministrul Energiei, Virgil Popescu. Lăzăroiu precizează că AUR capitalizează electoral, inclusiv prin astfel de acțiuni extreme, furia cetățenilor ce a fost generată de explozia prețurilor la facturi. 

"Adevărul e că nici Popescu nu e hoț, nici Simion nu e prost.

Popescu e cel mult complice la neputința statului ipocrit, care folosește creșterea prețurilor la energie (din influențe externe) ca pe o taxă mascată, pentru a nu umbla la cheltuieli și nici la taxele și impozitele la vedere. Toate măsurile de protejare a firmelor și gospodăriilor au fost proiectate în așa fel încât statul să piardă cât mai puțin, după ce s-a trezit cu această mare pleașcă - o taxă mascată pe care consumatorul, vrea, nu vrea, înjură sau nu, trebuie s-o plătească. Ciolacu știe asta, Cîțu știe, Câciu știe și el, la fel cum știe și Popescu.

Dar să nu uităm - "ținta Popescu" a fost ridicată de PSD, în ianuarie, ca să scape de responsabilitate și de furia oamenilor. Simion nu trebuia decât "să tragă" la țintă.  

În felul ăsta, AUR mai câștigă azi câteva procente. Simion pare că a mirosit, într-un final, tensiunea socială generată de facturile la energie și pune în scenă, soft, la tribuna parlamentului, ceea ce mulți cetățeni furioși i-ar face nevinovatului Popescu dacă l-ar întâlni pe stradă.  

Bun, ar zice unii, măcar să se fi răcorit românii după ce l-a scuturat Simion pe Popescu, fiindcă mai rău decât ce s-a petrecut la tribuna parlamentului ar fi foc în stradă. Din punctul ăsta de vedere, Simion ar putea să se dea chiar un mic protector al Guvernului, cel care eliberează prin gesturi simbolice tensiunile din societate.  

Simion nu vrea foc in stradă, vrea voturi. Iar Ciolacu și ai lui îl ajută, identificând mai întâi țapul ispășitor, ca să scape ei de blam. În înțelepciunea nemărginită a strategilor PSD, de câte ori partidul încearcă să nu piardă voturi, le dăruiește pe tavă celor de la AUR", scrie Lăzăroiu pe Facebook. 

Amintim că deputații extremiști George Simion și Dan Tanasă (AUR) l-au agresat în Parlament pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în momentul în care acesta susținea un discurs. George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu, iar Dan Tanasă i-a dat peste față cu foaia pe care era redactat discursul ce era susținut în acele momente în plen, iar apoi i-a aruncat-o pe jos.

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.