Somnul cel de moarte. Colaboraționismul lumii libere cu Rusia


Somnul cel de moarte. Colaboraționismul lumii libere cu Rusia

Lumea liberă plătește cu sânge ucrainian ani mulți de colaboraționism cu dictaturile. A părut că suntem într-o perioadă de pace și lene, în care facem afaceri cu nebunii lumii, iar cu banii obținuți desenăm curcubeie și salvăm partea noastră de planetă. 

Să ne aduceam aminte: Putin, același Putin de azi, anexează Crimeea. Obama, laureat, nimeni nu știe de ce, cu premiul Nobel pentru pace, zice Miau. Angela Merkel zice și ea Miau, și intensifică relațiile economice cu Putin.

Rusia doboară un avion civil olandez în partea ocupată din Ucraina, Olanda zice Miau și continuă afacerile cu Rusia. Belarus deturnează un avion civil european, Miau Miau Miau de la Bruxelles. UE ia atitudine fermă, dar contra Poloniei, de exemplu, acolo este marele pericol. 

Semnele au fost acolo, pentru cine a vrut să vadă era evident că Putin nu se va opri. Este trist că o mare parte din operațiunea militară din Ucraina este finanțată, indirect, din bani europeni. 

Pentru UE este un moment de răscruce. Dacă rămâne divizată și cu o reacție de fațadă, ca până acum, se va prabuși pe termen lung. Cu tot cu sistemul democratic, care trece azi printr-o încercare foarte grea. Rusia, China, Iranul și prietenii lor pot să trimită istoria iluministă și contractualistă a Europei în manualul de istorie, dacă nu ne apărăm. 

De văzut dacă, măcar acum, se vor deștepta politicieni care conduc UE din ceea ce în imnul nostru se cheamă ”somnul cel de moarte”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.