Scriitorul Cristian Bădiliță, despre Putin și Rusia: Prostul complexat e cel mai periculos inamic. Putin e chintesența complexelor de inferioritate rusești față de Occident


Scriitorul Cristian Bădiliță, despre Putin și Rusia: Prostul complexat e cel mai periculos inamic. Putin e chintesența complexelor de inferioritate rusești față de Occident

Scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță explică, pe Facebook, referindu-se la Putin și Rusia: ”Prostul complexat e cel mai periculos inamic”. Vă prezentăm în integralitate comentariile scriitorului:

”Complexele de la Răsărit. Am ascultat (cu silă, dar și cu maximă atenție) poliloghia banditului de la Kremlin dinaintea invadării Ucrainei. Numai un psihiatru se poate declara satisfăcut. Noi, oamenii normali, ne cutremurăm. 

Prostul complexat e cel mai periculos inamic. În facultate aveam un coleg care nu putea respira dacă nu mă ridica în slăvi și nu mă amenința cu moartea zilnic. Banditul de la Kremlin are comportamentul și vocabularul complexatului-tip: privire în pămînt, mers de clovn, fără articulații, stîngăcie, nesiguranță. 

Discursul dinaintea invaziei e o găleată de minciuni și exagerări (armele neputinciosului), de năluciri la adresa unui iminent atac din partea perfidului Occident și mai ales de acuzații mirobolante. Termenul recurent este ‹aroganța› Occidentului versus... nomalitatea și modestia Rusiei. Pentru complexatul provincial tot ce înseamnă clasă, profesionalism, stil, civilizație stă sub semnul ‹aroganței›. 

Banditul de la Kremlin este chintesența complexelor de inferioritate rusești față de Occident. Rusia nu atrage prin nimic și pe nimeni. Ca să fii apreciat trebuie să produci fapte FRUMOASE de cultură, de civilizație, de bunătate cu impact planetar. Nu poți fi apreciat, cu atît mai puțin iubit, pentru fumuri, crime, amenințări și Gulag. Cine transformă popoarele în turme și orașele în moloz nu merită nici măcar eticheta de ‹ființă umană›”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.