Filosovieticul Alexandru ”Sașa” Muraru, șeful PNL Iași, vrea ca statul să plătească ratele pentru casele procurorilor și judecătorilor. Cum rămâne cu desființarea pensiilor speciale, ”liberalilor”?


Filosovieticul Alexandru ”Sașa” Muraru, șeful PNL Iași, vrea ca statul să plătească ratele pentru casele procurorilor și judecătorilor. Cum rămâne cu desființarea pensiilor speciale, ”liberalilor”?

Filosovieticul Alexandru Muraru – cel care postează tancuri sovietice cu sigla Guvernului României – se remarcă printr-o nouă ghiolbănie legislativă ce aduce prejudicii PNL și bugetului de stat. 

Mai exact, deputatul Alexandru ”Sașa” Muraru – care e șeful PNL Iași – s-a pretat să promoveze o inițiativă legislativă ce permite statului să plătească ratele la bancă ale magistraților, în locul chiriei. 

Așadar, în loc să desființeze pensiile speciale, așa cum au trâmbițat mincinos în campanie, când debitau orice pentru a căpăta voturi, liberalii se pregătesc să le plătească magistraților și ratele la case! Cu bani publici, evident.    

Amintim că același Alexandru Muraru a fost prins, recent, cu o găinărie – a făcut deconturi fictive din banii publici alocați Parlamentului (detalii AICI). 

Scriitorul, istoricul și politologul Stelian Tănase îl demolează pe Alexandru Muraru, într-un comentariu postat pe Facebook: 

”Propunerea deputatului PNL Alexandru Muraru, geamăn cu celălalt Muraru, Andrei, ambasador neavenit la WDC/USA (fost șlefuitor de clanțe la Iohannis cca 5 ani) arată că vrea și el o carieră. Deputat i se pare prea puțin, nu îi ajunge. Vine sărmanul acum ca să se afirme cu propuneri indecente și trăsnite. Vrea neapărat să le facă un pustiu de bine magistraților – pe scurt, să plătească statul de la buget ratele, și ce mai au de plătit excelențele lor la case.

Zic, nu era mai bine să îi ușureze de parale? De pildă să le taie pensiile speciale, așa cum a promis PNL în campania electorală. E un subiect obscurizat total de liberali, în frunte cu Rareș Bogdan – alt greșit – care ne-a împuiat urechile. Zicea că în 30 de zile rezolvă... A rezolvat din părți. Așa se cistigă alegerile – cu minciuni sfruntate. 

Cât despre magistrați, Alexandru Muraru putea cere să le facă vînt cineva antrenat cu frunze de palmier în timpul ședinței. Să fie aduși cu lectica în fiecare zi la serviciu. Să li se facă premise – gratis, se înțelege – la săli de fitness, să se refrișeze respectivii. Să aibă dreptul la 4 neveste concomitent și la 5 perechi de pingele. Să fie duși pe cheltuiala statului într-o excursie pe an la un parc Disney. Și cite altele, dragii mei. Numai bunăvoință și imaginație să fie. Să trecem la vot”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.