EXCLUSIV DEZVĂLUIRI: Cum a încercat Piedone să fugă din țară ca să scape de pușcărie. Destinația finală era Italia sau Dubai. Înainte de asta s-a rugat de interlopul Nuțu Cămătaru să-l protejeze în spatele gratiilor, dacă nu-i va reuși fuga


EXCLUSIV DEZVĂLUIRI: Cum a încercat Piedone să fugă din țară ca să scape de pușcărie. Destinația finală era Italia sau Dubai. Înainte de asta s-a rugat de interlopul Nuțu Cămătaru să-l protejeze în spatele gratiilor, dacă nu-i va reuși fuga

Primarul Sectorului 5 – l-am numit pe Cristian Popescu Piedonea fost reținut, vineri dimineață, de procurorii DNA pe Aeroportul Otopeni și dus la sediul central pentru audieri. Piedone intenționa să se urce la bordul unui avion cu destinația Italia și cu escală în Germania. 

Sursele Podul.ro ne-au dezvăluit că Piedone și-a anunțat rudele și apropiații din Primăria S5, chiar în zilele de dinaintea Sfintelor Paști, că urmează să fugă din țară, întrucât e ferm convins că va fi condamnat la închisoare pe 3 mai, când Curtea de Apel București ar urma să pronunțe decizia definitivă în Dosarul ”Colectiv”.

Aceleași surse ne-au precizat că destinația finală a lui Piedone nu era Germania, ci Italia, unde primarul are câțiva vechi cunoscuți, unii fugiți acolo tot pentru a se pune la adăpost de brațul legii. În Italia era tentat de zona Napoli. În discuțiile cu apropiații a susținut că, odată ajuns la Napoli, în cel mai rău caz ar risca doar o formă de arest la domiciliu acolo, unde are cunoscuți ce l-ar putea ajuta. Piedone nu excludea să ajungă și în Dubai până la urmă, dacă ar fi întâmpinat probleme la Napoli

În pofida acestor bravade, de-a lungul ultimelor luni disperarea lui Piedone a devenit din ce în ce mai vizibilă pentru angajații Primăriei S5. Aceleași surse bine informate ne-au dezvăluit că, nu cu mult timp în urmă, primarul s-a prezentat cu un cadou scump la ziua interlopului Nuțu Cămătaru, pe care l-a rugat să-i asigure protecția în spatele gratiilor, prin intermediul cunoscuților și relațiilor clanului, fiind convins că, dacă rămâne în România, va petrece ani de zile la pușcărie. 

Disperarea lui Piedone s-a adâncit în ultimele două luni, când a devenit conștient că autoritățile îl urmăresc pas cu pas, acestea suspectând că intenționează să fugă din țară. Din momentul arestării Elenei Udrea, într-o împrejurare similară, Piedone nu prea a mai călcat pe la Primărie. Sursele noastre susțin că, inițial, ar fi plănuit să încerce o plecare din țară luni, însă a tot ezitat.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, mare parte a averii familiei lui Piedone este trecută în acte pe numele lui Iulian Cârlogea, city manager la Primăria S5 și unul dintre principalele personaje care asigură persistența caracatiței lui Piedone. Și mașinile familiei Piedone aparțin în acte aceluiași Cârlogea, care este adevăratul deținător al Orion Security SRL (autoritățile ar trebui să analizeze contractele acestei firme). Pentru neofiți specificăm că Iulian Cârlogea este chiar nepotul lui Piedone devenit principal combinator al acestuia. 

Dacă Piedone va ieși din jocurile politice, vor urma alegeri pentru Primăria S5. Fostul primar PSD-ist – Daniel Florea, o perioadă dragnist fanatic – e deja în campanie. În ultimele săptămâni a împărțit pungi cu alimente și cadouri în diverse zone ale Sectorului 5. Milionar descendent din familia unui milițian avut, Daniel Florea și-a cumpărat candidatura la Primăria S5 și în trecut, când a făcut o considerabilă donație electorală către PSD.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.