Rareș Bogdan: "Visez ca în 2024 PNL să înglobeze integral dreapta românească!"


Rareș Bogdan: "Visez ca în 2024 PNL să înglobeze integral dreapta românească!"

Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a afirmat că îşi doreşte ca, în anul 2024, Partidul Naţional Liberal să înglobeze "integral" dreapta românească, din care să facă parte inclusiv cei plecaţi "pentru moment" din partid.

"Eu visez ca în 2024 PNL să înglobeze integral dreapta românească, inclusiv pe cei plecaţi pentru moment din PNL: deputaţi, senatori. Pentru mine ar fi extrem de important ca în acel an, cu patru rânduri de alegeri, să pornim în forţă întreaga dreaptă românească, sub sceptrul liberal. Ar fi un lucru frumos, ar fi un lucru ce ţine de familia liberală, care ne-ar realiza o şi mai mare unitate şi o şansă de a ne bate cu adevărat în anul dificil care ne aşteaptă în 2024", a declarat europarlamentarul, duminică, la Consiliul Naţional al PNL, conform Agerpres.ro.

El a salutat faptul că Florin Cîţu, care şi-a dat demisia din funcţia de lider al PNL, a avut "o retragere absolut elegantă", menţionând că un nou "festival al democraţiei ar fi creat mari probleme".

"Am fost speriat în ultimele săptămâni şi în ultimele zile că am putea să asistăm din nou la un festival al democraţiei care să ne pună cu totul pe spate. Mă bucur că fostul preşedinte de acum al PNL a luat o decizie înţeleaptă, o decizie elegantă şi a ales o retragere absolut elegantă şi nu am intrat într-un nou festival al democraţiei care ne-ar fi creat mari probleme. Ne-a ajuns un festival al democraţiei. Nu mai vrem. Vrem construcţie şi în niciun caz scandal", a argumentat eurodeputatul.

Rareş Bogdan a remarcat prezenţa în sală a unor liberali care au susţinut diverse moţiuni de-a lungul timpului şi a adăugat că, în ultimele săptămâni, "cele două partide de aventurieri au coborât extrem de mult în sondaje".

"E pe scenă şi Dan Motreanu, e pe scenă şi Ilie Bolohan, şi Virgil Guran, şi Robert Sighiartău. Lucrul acesta înseamnă PNL. Doar dacă vom înţelege că mai avem doi ani şi jumătate în care trebuie să performăm în comunităţi locale, în comunităţi judeţene şi la guvernare, doar în felul acesta avem o şansă în 2024. Altfel, electoratul va reacţiona extrem de dur. Până acum electoratul a înţeles ceva: că aventurierii nu au nicio şansă în această ţară şi de asta cele două partide de aventurieri au coborât extrem de mult în ultimele săptămâni în sondaje. În schimb partidele mainstream şi-au păstrat electoratul, iar al nostru a câştigat, datorită responsabilităţii", a susţinut el.

Adresându-se aleşilor locali al PNL, Rareş Bogdan a subliniat că va susţine implementarea programului Anghel Saligny.

"Va promitem că presiunea numărul unu din partea conducerii PNL, a Guvernului, va fi ca Anghel Saligny să intre pentru dvs., pentru comunităţile dvs., în pâine. Pentru că este vital pentru anul 2024 şi şi mai vital, pentru ca România să evolueze şi în zona rurală şi să nu ţinem România ruptă în două: între urbanul mare şi zona rurală. Ne cerem scuze şi vă promitem că lucrurile se urgentează", a arătat liderul liberal. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.