George Simion afirmă public că România ar trebui să revină la dictatura comunistă din anii 80! Dincolo de frig, frică și foame, teribilii ani pe care îi invocă liderul AUR, autodeclarat creștin practicant, au reprezentat perioada în care s-au demolat cele mai multe biserici!


George Simion afirmă public că România ar trebui să revină la dictatura comunistă din anii 80! Dincolo de frig, frică și foame, teribilii ani pe care îi invocă liderul AUR, autodeclarat creștin practicant, au reprezentat perioada în care s-au demolat cele mai multe biserici!

Într-un schimb de replici cu Oana Despa, jurnalistă la siteul Radio Europa Liberă, determinat de o postarea pe tema inflației – care a atins un nivel record de 13,8% -, președintele AUR, George Simion, apreciază, pe pagina sa oficială de Facebook, într-un comentariu, că pentru români anii 80 (1980-1989) au fost mai buni ca vremurile prezente (anii 2020). 

Alături de cumpliții ani 50-60 când întreaga elită a României a fost decimată, fie prin aruncarea în închisorile comuniste, fie prin gonirea ei peste granițe, anii 80 (1980-1989), când în fruntea țării s-a aflat unul dintre cele mai odioase cupluri in istoria omenirii – Nicolae și Elena Ceaușescu -  au fost cea mai cumplită perioadă a dictaturii comuniste ceaușiste, în care milioane de cetățeni au suferit de foame, frig, lipsa electricității, le-a era interzis dreptul la liberă circulație, alegeri libere, erau ținuți în minciună, supuși unei propagande de partid agresive, cu osanele sinistre la adresa cuplului prezidențial și terorizați sistematic de aparatul represiv al dictaturii comuniste radicalizate. 

În plus, pentru a face loc marilor proiecte urbanistice demente ale dictatorului, numeroase biserici ortodoxe, majoritatea monumente, cu vechime de sute de ani, au fost pur și simplu rase de pe fața pământului. Accesați AICI lista cu bisericile-monument demolate de sinistrul dictator.

Afirmațiile lui Simion sunt cu atât mai grave și mai puțin scuzabile cu cât liderul AUR este absolvent al unui masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iaşi, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului’’. 

Fostul coordonator al lucrării de masterat a lui George Simion, istoricul Dorin Dobrincu, preciza, recent, însă, într-un interviu pentru Libertatea, că liderul AUR, pe vremuri, ”un student normal, rezonabil” și ”un om civilizat”, a cotit-o de ceva vreme spre o „ gândire totalitară”. (mai multe detalii AICI)

Oana Despa, la postarea pe teme inflației de pe pagina oficială a lui George Simion: Tot e bine ca nu ne intoarcem in anii 80 cum ar vrea unii!”.

Răspunsul lui George Simion: Oana Despa mai bine in anii 80 decât in anii 2020 unde la conducere sunt șefii voștri”.

Oana Despa:  „George Simion, eu n-am șef, boss! Poți să te întorci dumneata la foamea din anii 80. E superofertă la ruși”.

Deși a fost catalogată inițial drept formațiune extremistă, de inspirație neolegionară, ideologia AUR și discursurile publice ale membrilor săi mai cunoscuți amintesc mai degrabă de PCR, după cum au apreciat și comentat mai mulți analiști proeminenți.

Cristian Tudor Popescu: „AUR îşi are originile în Partidul Comunist. Aşa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naţionalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR. Fireşte că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceauşescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 - 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt. Internaţionalismul l-a transformat în naţionalism, a venit cu nişte idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, şi de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani şi ajunge acum la AUR”.

Stelian Tănase: „George Simion, co-președinte AUR, a rostit ieri un discurs in fața Parlamentului. Bun exemplu de delir cvasi-mesianic. Populism ieftin, îndemn nerușinat și iresponsabil la nesupunere civilă. Omul e agramat, bîntuit de obsesii pretins istorice. A recitat o poezie de Adrian Păunescu ca să aflăm de unde se trage. A lipsit totuși un zdrăngănit de chitară. Pe scurt -am ascultat național-comunism - verde pe dinafară, roșu pe dinăuntru. Simion este la primul spectacol de acest gen. Va reveni cu o serie întreagă de reprezentații în următorii 4 ani. Cum românul are naturelul simțitor și vrea să i se recite zornăitor la urechiușe și să țopăie ca la "Cîntarea României", nu m-aș mira dacă în 2024 va lua nu numai aplauze ci și voturi. De 30 de ani, tovarăși, românul patriot si nostalgic așteaptă un nou Ceaușescu. Pare că s-a cam săturat de democrație. Libertatea este prea dificilă. Nu-i așa?...”

Pe pagina sa oficială de Facebook, liderul AUR publică săptămânal imagini cu el în fața unor lăcașuri de cult.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.