După ce a avut pierderi catastrofale, proiectul Metaverse al Facebook se dovedește a fi "dezamăgitor, plin de abuzuri și escrocherii"


  • ACP
  • May 13, 2022 16:13
  • 1205
După ce a avut pierderi catastrofale, proiectul Metaverse al Facebook se dovedește a fi "dezamăgitor, plin de abuzuri și escrocherii"

Megaproiectul lumii virtuale dezvoltat de Facebook, Metaverse, e departe de ceea ce se dorea a fi la acest moment și, mai mult, pare a da semne că e foarte posibil să se prăbușească. 

Nu a trecut mult de când Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei, a declarat că se intenționează să se "încetinească ritmul" investițiilor mai mari ale companiei, inclusiv Reality Labs, care este divizia de dezvoltare a universului virtual, iar de curând s-a aflat că Facebook încetinește angajarea "pe fondul creșterii costurilor pentru Metaverse, care până acum s-a dovedit a fi glitchy, dezamăgitor și plin de abuzuri și escrocherii", spun cei de la publicația americană Futurism.com. 

Deși în momentul de față nu există vreun anunț de disponibilizări pentru cei care lucrează în proiectul Metaverse, directorul de tehnologie Andrew Bosworth le-a spus angajaților Reality Labs că Metaverse nu își mai poate permite unele proiecte de hardware, respectiv de alt tip, și ar trebui să amâne altele dintre ele, lucru confirmat de un purtător de cuvânt al companiei pentru agenția Reuters. 

Lucrurile au mers oricum rău odată cu declinul susținut al acțiunilor companiei, cu sume record, de peste 200 miliarde dolari, de când Facebook și-a schimbat numele în Meta, de la sfârșitul anului trecut. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.