Ziua Naţională de cinstire a Martirilor din temniţele comuniste! ”Luminii, căluș n-ai cum să-i pui”


Ziua Naţională de cinstire a Martirilor din temniţele comuniste! ”Luminii, căluș n-ai cum să-i pui”

La patru luni de la alungarea Regelui Mihai și instaurarea ilegală, prin forța Armatei Roșii, a republicii sovietice, acum 74 de ani, în noaptea de 14-15 mai 1948, România era decapitată prin cel mai mare val de arestări politice.

Rezistența anticomunistă din România era reprezentată de fideli ai Coroanei Române și ai Monarhiei Constituționale. Ofițeri ai Armatei Regale, oameni politici ai României interbelice, capi ai Bisericilor Ortodoxe și Greco-Catolice, slujitori ai tuturor altarelor, vârfurile intelectualității, elita țărănimii, tot ce respecta Coroana și pe Regele Mihai, tot ce se închina la Hristos, au fost aruncați în temnițele iadului comunist de tăvălugul republicii ilegitime, instalate ilegal de regimul de sorginte bolșevică.

Ne înclinăm cu venerație pentru sacrificiul lor din iubire de țară și neam, pentru că au ținut aprinsă candela credinței strămoșești! Noi, cei anonimi, din afara instituțiilor acestui stat care, la 33 de ani de la sacrificiul tinerilor din decembrie 1989, falsifică istoria recentă, ignoră Memoria Rezistenței anticomuniste și a martirilor temnițelor comuniste, îl demite pe domnul Octav Bjoza, președintele AFDPR din funcția de Subsecretar de Stat și discriminează, privându-le de la drepturile legitime, categorii de urmași ai foștilor deținuți politici, ne plecăm cu adânc respect în memoria lor.

Dar România va reînvia prin sacrificiu, adevăr și lumină! Pentru că ”luminii, căluș n-ai cum să-i pui”, iar iubirea este numai a celor ce-l cunosc pe Dumnezeu!

În veci pomenirea lor!

Hristos a înviat!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.