Primarul rusofil al Chișinăului, dezastruosul Ivan Ceban, comite un nou gest brutal de românofobie: vrea să distrugă Radio Chișinău! Memoria instituțională a României este una de durată


Primarul rusofil al Chișinăului, dezastruosul Ivan Ceban, comite un nou gest brutal de românofobie: vrea să distrugă Radio Chișinău! Memoria instituțională a României este una de durată

Primarul rusofil, socialist și dezastruos al Chișinăului – l-am numit pe Ivan Ceban, săgeata Rusiei – se face remarcat, din nou, printr-un gest brutal și primitiv de românofobie.

Mai exact, tovarășul și colaboratorul lui Dodon refuză extinderea toponimicului ”Chișinău” în denumirea tradiționalului post Radio Chișinău, motiv pentru care radioul românesc este nevoit să își schimbe numele, practic e obligat să facă o modificare de brand. 

Amintim că Ivan Ceban – trimis în România deseori, de serviciile secrete rusești, la produs și la cerșit – este un românofob notoriu, iar primarii români NU ar trebui să îi ofere nici cel mai mic sprijin/ajutor. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc comentează, pe Facebook, cel mai recent gest românofob săvârșit de Ivan Ceban, avertizându-l că memoria instituțională a României este una de durată

”‹Prietenul› meu Ceban, săgeata Moscovei, a pus el de o hotărâre în Consiliu Municipal și a refuzat extinderea termenului de utilizare a toponimicului ‹Chișinău› în denumirea postului de radio ‹Radio Chișinău›. 

Radioul românesc trebuie să își schimbe numele, practic să facă obligat forțat o schimbare de brand.

Nu știu dacă este doar o meschină razbunare a lui Ceban, din cauza faptului că primarii români s-au prins cu cine au de a face și nu îl mai ajută sau este o trăire emoțională și un soi de replică dată după supararea cauzată de procurorii moldoveni în urma reținerii lui Dodon.

Oricare ar fi motivul, domnul Ceban trebuie să știe că memoria instituțională a României este de lungă durată”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.