Kremlinul se joacă cu focul: 3 nave de război rusești au navigat în proximitatea Japoniei și Taiwanului


Kremlinul se joacă cu focul: 3 nave de război rusești au navigat în proximitatea Japoniei și Taiwanului

Marina japoneză a confirmat că trei nave de război rusești au trecut vineri, 1 iulie, pe lângă Taiwan și Okinawa.

Potrivit Statului Major al Ministerului japonez al Apărării, cele trei nave au fost văzute la aproximativ 70 de kilometri la sud de Yonaguni și și-au continuat drumul spre nord-est prin apele dintre Yonaguni și Insula Iriomote. Navele care au fost identificate sunt distrugătorul Udaloy Marshal Shaposhnikov, corveta Gremyashchiy Gremyashchiy și nava Dubna, dotată cu o cisternă cu combustibil pentru reaprovizionare militară.

Navele Shaposhnikov și Germyashchiy au fost observate pentru prima dată, pe 15 iunie, la 280 km sud-est de Capul Erimo al insulei japoneze Hokkaido, iar apoi pe 16 iunie la 180 km sud-est de Capul Inubosaki, aflat în regiunea Chiba. Apoi, pe parcursul zilei de 16 iunie, navele au navigat spre sud-vest între Insula Sumisu și Insula Tori-shima.

Marina japoneză a urmărit activitățile navelor rusești cu un antisubmarin Lockheed P-3 Orion și cu aeronave de supraveghere maritimă, a mai transmis Statul Major al Ministerului japonez al Apărării. (sursa: Taiwan News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.