La moartea colonelului Viorel Siserman. Rămas bun, dragă Viorel. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace !


La moartea colonelului Viorel Siserman. Rămas bun, dragă Viorel. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace !

La 14 iulie 2022, în Cimitirul Militar din Cluj a fost redat pământului trupul neînsuflețit al fostului procuror militar, colonel Viorel Siserman, născut la 5 februarie 1957, care a plecat din viață și de lângă noi, în mod neașteptat și mult prea repede, în cursul zilei de sâmbătă, 9 iulie. 

A ocupat funcții de răspundere în cadrul Secției Militare din cadrul Parchetului General, apoi între anii 2012 și 2020 a condus Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. De-a lungul carierei sale a instrumentat dosare penale grele, cum au fost cele ale așa-zisei Revoluții precum și cele ale Mineriadelor. 

Ne-a fost un prieten adevărat, cunoscându-ne în anul 2006, când am început investigațiile de arheologie judiciară în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din București. A fost alături de noi și am făcut echipă în numeroase misiuni de cercetare arheologică sau pentru audieri de martori ori reconstituiri criminalistice în teren, desfășurate pe teritoriul Ardealului (Sighet, Borșa, Hălmăsău, Târlișua, Negrilești, Berbești, Târgu Lăpuș-Cufoaia, Baia Mare, Odești, Băița de sub Codru, Vișeul de Sus, Năsăud, Săliștea de Sus, Dragomirești, Câmpeni-Dealu Capsei, Mușca, Sălciua, Sântejude-Vale, Cluj, Sângeorz-Băi, Rebrișoara, Turda, Cehu Silvaniei, Zagra, Bichigiu, Gâlgău, Gherla, Dej, Țaga, Huedin, Răchițele, Bistrița, Teaca, Tranișu, Mesentea, Bistra, Aiud). 

Ne întâlneam des la sediul Procuraturii Militare din Cluj, unde discutam ore întregi asupra cazurilor din dosarele penale ce priveau crime săvârșite în timpul regimului comunist, aflate în lucru la această unitate de parchet militar. A fost un om credincios și cu o educație aleasă, provenit dintr-o familie de buni români, un profesionist recunoscut și desăvârșit, un adevărat maestru în domeniul său de competență. Din păcate, puțini mai sunt astăzi oamenii cu pregătirea, cultura și instrucția lui, care au mai rămas în serviciu în structurile Parchetelor Militare din țară.

Rămas bun, dragă Viorel. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace !

(Foto: Câteva ipostaze din timpul misiunilor arheologice de la Sântejude-Vale, Bistra-Groși, Răchițele, Târlișua, precum și crucea de la proaspătul mormânt)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.