Tribunalul de la Haga așteaptă clica criminală de la Kremlin. Necesitatea unui Nürnberg II


Tribunalul de la Haga așteaptă clica criminală de la Kremlin. Necesitatea unui Nürnberg II

Răul nestârpit la timp se înmulțește în progresie geometrică și infectează foarte rapid societățile, instituțiile slabe și mulțimile lipsite de imunitate. Răul nepedepsit se multiplică în diferite forme și are o capacitate groaznică de tulburare a minții oamenilor și, adeseori, a unor comunități și populații întregi. 

De ce în multe țări din Europa civilizată apar zeci de mii de susținători ai criminalului de război Putin, ei folosindu-se de libertățile lumii libere și devenind complici la masacrele populației pașnice din Ucraina? De ce putiniștii și simpatizanții europeni ai „lumii ruse” nu trec cu traiul în Rusia, dar preferă să rămână în Europa? Câtă ipocrizie și imoralitate se află în aceste specimene profitoare, care parazitează pe seama unor drepturi și libertăți, pentru care nu au luptat și pe care le detestă… 

Să conştientizăm cu toţii: dacă după înfrângerea Germaniei hitleriste nu avea loc tribunalul internațional de la Nürnberg, unde răul absolut, nazismul și criminalii de război au fost condamnați de lumea întreagă, atunci fascismul ar fi recidivat pe continent, subminând pacea în Europa și pe mapamond. 

Cealaltă fațetă a fascismului – comunismul – reprezentată de URSS și Stalin, a scăpat de tribunalul internațional și de condamnare, deși conducătorii de la Kremlin exterminase zeci de milioane de cetățeni sovietici fără nicio vină. 

Noi, popoarele subjugate, scăpate din închisoarea rusească, aveam conștiința că fără un Nürnberg II, fără condamnarea oficială a comunismului, imperiul răului își va reveni și va continua să-și sugrume vecinii și să terorizeze lumea. Temerile țărilor desprinse formal de Moscova s-au adeverit întru totul. Gargara putinistă despre pericolul unui atac asupra Rusiei e pentru nerozi, idioți utili și mancurţi. E de râsul curcilor să ne imaginăm că R.Moldova, Ucraina sau Georgia ar ataca un stat nuclear.

Să reţinem: Putin și putinismul îşi au rădăcinile ideologice şi au apărut din șovinismul velicorus, din obsesia de a reface imperiul, din lașitatea și banii celora care au evitat la momentul prăbușirii Uniunii Sovietice să organizeze Nürnberg II, să aducă în fața tribunalului internațional comunismul cu monstruoasele sale crime comise împotriva umanității și a popoarelor subjugate.

Ucraina, cu jertfe uriașe, susținută de lumea liberă, va izgoni monstrul de pe pământul ei în mlaștinile Siberiei, dar nu-l va doborî definitiv. Răul își va reveni și se va reîntoarce asupra lumii şi a popoarelor pașnice. 

Fără demilitarizarea, denazificarea, destalinizarea și deputinizarea Rusiei, națiunea rusă nu va putea fi salvată de coșmarurile ei imperiale, „mesianice” și șovine; fără aducerea clicii criminale de la Kremlin la tribunalul internațional de la Haga, care ar fi necesar să-și desfășoare judecata la Mariopol și Harcov, pacea în Europa și lume va fi amenințată de un alt putin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.