VIDEO. Liviu Dragnea îl desființează pe Petre Daea: „O mare dezamăgire! Nici măcar patriot nu e! L-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul. L-au distrus pentru că Stănescu căpătase foarte multă influență în agricultură”


VIDEO. Liviu Dragnea îl desființează pe Petre Daea: „O mare dezamăgire! Nici măcar patriot nu e! L-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul. L-au distrus pentru că Stănescu căpătase foarte multă influență în agricultură”

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit în termeni critici neașteptat de duri despre fostul său colaborator apropiat, Petre Daea, actualul ministru al Agriculturii, care însă a ocupat aceeași funcție și în guvernele-marionetă instalate de Dragnea la Palatul Victoria, în perioada în care avea probleme penale și nu putea ocupa funcția de șef al guvernului (2017-2019). 

Dacă în 2019, Dragnea îi spunea lui Daea că „pentru mine, dumneata ești în continuare cel mai bun ministru din Guvern”, într-un interviu pentru DC News, fostul președinte al PSD a spus, joi, despre ministrul Agriculturii că nu e nici măcar patriot, ca face jocurile lui Ciolacu și ale Bruxelles-ului, distrugând agricultura românească. Mai mult, Daea ar fi cel care l-a turnat pe Adrian Chesnoiu la DNA pentru „a-i lua locul” și pentru a pune capăt influenței lui Paul Stănescu (secretarul general al PSD și baron de Olt) în acest domeniu profund afectat de secetă.

Context Daea-Chesnoiu. Potrivit referatului trimis de DNA la Parlament pentru ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, cercetat de procurori pentru abuz în serviciu prin implicarea în trucarea unor concursuri organizate în ministerul din subordinea sa, una din cele patru persoane căreia Chesnoiu le-ar fi dat subiectele era ”pila” lui ”nea Petrică”, actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. Acesta din urmă nu a comentat până acum faptul că numele lui apare în documentul DNA. Ministrul Agriculturii a susţinut doar că nu îl cunoaşte pe Mihai Cosmin Corobea. Detalii AICI

„Ce a făcut Petre Daea de când a venit în Guvern?! Am văzut doar vizite, teatru, imagini... Am înțeles teatrul ăsta și jocurile de imagine, dar am avut o secetă cruntă. Pentru sistemul de irigații, noi am lăsat bani suficienți. Au diminuat sursele pentru acest program, dar nu l-au oprit. În continuare, sursele financiare se dau cu țârâita. Pentru mine, Petre Daea este o mare dezamăgire…N-aș fi crezut că voi spune lucrul ăsta…(…) pentru mine nu mai e om, nici măcar patriot. Am avut încredere în omul ăsta că e patriot. Nu e! Urmărește doar banii!”, a zis Liviu Dragnea la DC News. VIDEO la finalul textului, de la minutul 26.00.

„Am vorbit cu el înainte să vină ministru și ce faci: stai un an, doi pe acolo și nu faci nimic. Sunt unele voci care spun că, de fapt, el l-a turnat pe ăla (Chesnoiu, n.red) ca să-i ia locul. (…) Chesnoiu era un băiat foarte interesant, un băiat care avea viziune, chiar dacă era total sub papucul lui Paul Stănescu. Nu era lăsat să facă ce voia, dar era un băiat…tânăr care putea avea un viitor. L-au distrus! L-au distrus pentru că căpătase foarte multă influență în agricultură Stănescu. Ciolacu a început să fie foarte supărat pentru că Stănescu se dezvoltase foarte mult pe agricultură și Ciolacu era supărat pentru că lua măsuri Chesnoiu care îl ajutau pe Paul Stănescu. L-au distrus pe Chesnoiu pentru a-i tăia aripile lui Stănescu.”, a mai spus Liviu Dragnea, la DC News.



 

Dragnea în 2021 de ziua lui Daea (postare pe pagina sa publică de Facebook): „Mă bucur să îl am aproape de inima mea pe cel mai priceput român în materie de agricultură, Petre Daea. Îi doresc, de ziua lui, multă sănătate, cât mai multe reușite și forță de muncă!

Petre este un patriot adevărat, alături de care am bătut țara în lung și-n lat, pentru a salva agricultura românească. Am văzut atunci un ministru neobosit, profund implicat și gata oricând să vină cu soluțiile corecte și sprijin pentru agricultorii români. Astăzi, agricultura e la pământ, distrusă de la an la an de impostorii și incompetenții aflați la cârma țării.

Acest om, simplu și muncitor, este cel mai remarcabil ministru al Agriculturii din ultimele decenii. La mulți ani, Petre Daea!”

Foto sus: Dragnea și Daea în 2019/sursa: Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.