Zelenski, furios pe oficialii ucraineni care au oferit public detalii despre strategia militară împotriva Rusiei: "Ar trebui să simțiți responsabilitatea în cazul fiecărui cuvânt pe care îl spuneți!"


Zelenski, furios pe oficialii ucraineni care au oferit public detalii despre strategia militară împotriva Rusiei: "Ar trebui să simțiți responsabilitatea în cazul fiecărui cuvânt pe care îl spuneți!"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a avertizat joi pe oficialii ucraineni să nu mai vorbească despre campania militară împotriva Rusiei, spunând că războiul "cu siguranță nu este momentul pentru a da dovadă de vanitate și a face declarații zgomotoase'.

Pe parcursul unui mesaj video dat joi publicității, Zelenski s-a adresat cu severitate comandanților militari și oficialilor de stat.

"Cu cât oferiți mai puține detalii concrete despre planurile noastre de apărare, cu atât va fi mai bine pentru implementarea acelor planuri de apărare", a spus Zelenski.

"Ar trebui să simțiți responsabilitatea în cazul fiecărui cuvânt pe care îl spuneți despre ceea ce pregătește statul nostru pentru a se apăra sau derula contraofensiva", a continuat acesta. 

Reacția lui Zelenski vine după ce un înalt comandant ucrainean a vorbit pe larg despre planurile de eliberare până la sfârșitul anului a orașului sudic Herson, aflat de câteva luni sub controlul forțelor ruse. 

Într-un interviu, generalul-maior Dmytro Marchenko a vorbit despre operațiunile ucrainene de scoatere din uz a podurilor de peste râul Nipro ce sunt folosite de forțele ruse pentru a-și aproviziona unitățile din Herson. 

Zelenski nu l-a nominalizat pe Marchenko în mesajul său video, dar oficialii ucraineni din domeniul Apărării au spus că investigațiile privind "un ofițer militar de rang înalt" sunt în curs de desfășurare. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.