Regimul genocidar de la Moscova NU este unul conservator, ci e continuarea naturală a celor peste 100 de ani de bolșevism responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni, inclusiv ruși


Regimul genocidar de la Moscova NU este unul conservator, ci e continuarea naturală a celor peste 100 de ani de bolșevism responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni, inclusiv ruși

Încă din primele clipe în care am ocupat o funcție publică, am fost de fiecare dată în prima linie atunci când s-a pus problema apărării și promovării valorilor europene clasice. Am vorbit direct, fără ocolișuri, atât în apărarea libertății economice cât și în apărarea valorilor morale și a principiilor iudeo-creștine care stau la baza civilizației noastre. Am apărat ferm nevoia de a avea studiul religiei în școli, referendumul pentru familie, libertatea de expresie, libertatea de conștiință a medicilor. Nu am făcut niciun pas în spate, chiar dacă asta a însemnat să fiu atacat virulent de vocile radical-progresiste. 

În tot acest timp, scopul meu a fost unul singur. Acela de a promova valorile euro-atlantice clasice, cele care stau la baza formării celei mai libere, prospere și siguri lumi din cele posibile – civilizația occidentală. Nu am avut niciodată un scop ascuns. Nu am avut câștiguri politice sau de altă natură. 

În ultimele luni am văzut însă din păcate că în zona pe care o numim conservatoare sau liberal-clasică există o confuzie tot mai mare în ceea ce privește invazia rusească din Ucraina. Voi fi clar încă de la început. Nu există niciun temei, politic, cultural sau religios, care să susțină agresiunea criminală a Rusiei asupra Ucrainei. Războiul început mișelește de Putin reprezintă o deraiere atât de la morala creștină cât și de la dreptul internațional. 

Inversiunea ticăloasă utilizată în aceste zile are ca scop prezentarea acestui conflict ca unul dintre conservatorism și progresism. Iar vocile Rusiei încearcă să ne convingă că regimul criminal de la Moscova ar fi unul conservator. Fals! Regimul actual de la Moscova este continuarea naturală a celor peste 100 de ani de bolșevism responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni, inclusiv ruși. Propaganda rusă încearcă să ne convingă că dictatura rusă, ce are la bază un mix de superstiții pre-creștine, filetismul rusesc, teze ortodoxe rupte de moștenirea Sfinților Părinți și a Constantinopolului, naționalisme național-bolșevice și idealizarea tiraniei ca regim politic reprezintă o mișcare conservatoare. Această așa-numită mișcare conservatoare s-ar opune ideologiei woke și progresismului extremist. 

Am o veste proastă pentru voi. Civilizația libertății este deopotrivă atacată din interior și din exterior. De aceea, avem datoria de a ne apăra atât de mișcarea woke cât și de dictatura rusească. 

Iar cei care persistă în confuzie trebuie să înțeleagă că ambele extreme au aceleași rădăcini, marxismul. 

Conservatorismul apără și promovează civilizația europeană care este civilizația libertății. Printre dușmanii noștri se numără și regimurile dictatoriale, așa cum este regimul criminal de la Moscova. Iar cine nu înțelege asta nu este conservator. 

Tuturor celor care și-au păstrat capul pe umeri le transmit un mesaj foarte simplu. Oricât ar părea de greu, norii vor trece și în final lumina va învinge întunericul. Și soarele libertății va străluci, încă o dată, deasupra noastră, a tuturor!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.