”GAZORUBLELE”. După Rusia, Germania e cea mai înverșunată inamică a re-Unirii celor două state românești. Tovărășia Merkel-Putin a transformat R.Moldova într-o zonă de spălare a banilor rusești meniți să corupă oficiali germani. Cum e finanțată, via Berlin, agentura Rusiei din stânga Prutului


”GAZORUBLELE”. După Rusia, Germania e cea mai înverșunată inamică a re-Unirii celor două state românești. Tovărășia Merkel-Putin a transformat R.Moldova într-o zonă de spălare a banilor rusești meniți să corupă oficiali germani. Cum e finanțată, via Berlin, agentura Rusiei din stânga Prutului

E indubitabil: imediat după Rusia, Germania a fost și este cea mai înverșunată inamică a re-Unirii celor două state românești. Fost jurnalist în Basarabia și bun cunoscător al realităților din stânga Prutului, Valentin Buda explică, pe Facebook, că tovărășia toxică Merkel-Putin a transformat R.Moldova într-un loc predilect de spălare a banilor rusești meniți să corupă oficiali germani, motiv pentru care laundromatele rusești au prosperat vreme de aproape un sfert de secol, fără ca Berlinului să-i pută nimic. 

”Pentru a-și asigura liniștea, o mică parte din acești bani s-au întors, sub oblăduirea unor organizații și ‹consultanți› germani, către agenții dubli ai Kremlinului. Gașca Natașei de la Propaganda este doar vârful aisbergului. Metamorfoza mass media de la Chișinău, aproape in integrum, prin castrare cu granturi și pomeni, dintr-una incisiv pro-românească în schelălăitoare civică, schimbarea la față, adică la cont, a unor pretinși unioniști în ‹moldoveniști europeni›, au fost posibile cu mita din gazorublele cârdășiei fritz-ilor cu ivanii”, punctează Valentin Buda, ale cărui comentarii le prezentăm în cele ce urmează:

”Berlingăii și rusugacii Chișinăului

Germania a fost mereu cea mai înverșunată inamică a re-Unirii celor două state românești. Nici propriul exemplu, al suferinței nemților rămași după război sub bocanc rusesc, nici sentimentul de vinovăție că au fost complicii ruperii, cu prețul a sute de mii de vieți, a fraților de frați, nu i-a mișcat pe ‹pragmaticii› nemțălăi. Nein, nein, nein!

Prietenia ‹gazoasă› dintre Merkel și Putin a făcut ca bucata de pământ românesc din stânga Prutului să devină unul dintre locurile preferate pentru spălarea banilor rusești meniți să corupă oficialii germani. Celebrele laundromate rusești din RM, despre care toată lumea știa, au rămas neatinse vreme de aproape un sfert de secol și nu au fost deranjate nici cu un fir de pai de Berlin. Oare de ce?

Mână în mână, urmașii lui Adolf și Iosif Visarionovici au menținut, cinic, cu prețul unui adevărat dezastru umanitar – emigrație, sărăcire – republica de lângă Moldova în afara mătcii sale românești.

Pentru a-și asigura liniștea, o mică parte din acești bani s-au întors, sub oblăduirea unor organizații și ‹consultanți› germani, către agenții dubli ai Kremlinului. Gașca Natașei de la Propaganda este doar vârful aisbergului. Metamorfoza mass media de la Chișinău, aproape in integrum, prin castrare cu granturi și pomeni, dintr-una incisiv pro-românească în schelălăitoare civică, schimbarea la față, adică la cont, a unor pretinși unioniști în ‹moldoveniști europeni›, au fost posibile cu mita din gazorublele cârdășiei fritz-ilor cu ivanii.

Nicio măsură de siguranță nu a fost neglijată, ‹consultanții› și ‹atașații› Berlinului infiltrați la Chișinău având grijă ca ‹sațietatea țivilă› de pe Bâc, dacă nu atacă frontal fireasca normalitate a re-Unirii, măcar să ia apă în gură la această temă. Cazul Maiei, ținută în lesă de Sieg, de exemplu, dacă vreți un exemplu la vârf. Emisari ai UE au fost puși românofobi notorii, precum ungurul Kalman Mizsei, sau mediocrii cu neveste rusoaice.

Astăzi, când toată Europa cade victimă acestei înciotări jegoase ruso-germane, al cărei preț îl regăsiți în facturi, ar fi cazul să cadă măștile de pe fețele și ale qurwelor, dar și ale proxeneților geopolitici care au nenorocit milioane de basarabeni refuzându-le revenirea acasă.

Fără intervenția criminală a Germaniei corupte, azi le-am transmite delicat degetul mijlociu mujicilor din taiga”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.