Ce spun serviciile de informații ale armatei britanice referitor la posibilitatea folosirii armelor nucleare de către armata rusă


  • ACP
  • Oct 11, 2022 19:26
  • 815
Ce spun serviciile de informații ale armatei britanice referitor la posibilitatea folosirii armelor nucleare de către armata rusă

Deși Moscova a amenințat în mai multe rânduri cu folosirea armelor nucleare, nu există în momentul de față semne că armata rusă ar intenționa să utilizeze armele nucleare în războiul din Ucraina, conform observațiilor centrului agențiilor britanice de informații și securitate GCHQ.

Cel mai înalt oficial al serviciilor de informații, Sir Jeremy Fleming, a confirmat marți la emisiunea Today de la BBC Radio 4 ceea ce au declarat și alți oficiali americani ori din alte țări NATO legat de faptul că nu există semne de activități suspecte la unitățile militare ruse care ar urma să folosească armele nucleare.  

"Este clar pentru mine că, deși s-ar putea să nu ne placă în multe privințe și să urâm modul în care mașina militară rusă și președintele Putin conduc acest război, ei rămân în doctrina pe care o înțelegem pentru utilizarea armelor, inclusiv în cazul armelor nucleare", a spus Fleming, adăugând că e sigur de faptul că "Putin este îngrijorat de pericolele escaladării și se gândește la acestea în termeni diferiți".

Concluzia lui Fleming a fost că "este un semn că (Putin - n.red.) nu a ajuns la aceste alte forme de război", după ce a avertizat că orice discuție despre armele nucleare este "foarte periculoasă". (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.