GRUPAJ FOTO Abominabil: un preot rusofil din R.Moldova a refuzat să primească în biserică trupul neînsuflețit al unei românce! Motivul: fiul moartei e preot paroh într-o biserică aflată sub oblăduirea canonică a Mitropoliei Basarabiei. Lupul în sutană a înjurat România


GRUPAJ FOTO Abominabil: un preot rusofil din R.Moldova a refuzat să primească în biserică trupul neînsuflețit al unei românce! Motivul: fiul moartei e preot paroh într-o biserică aflată sub oblăduirea canonică a Mitropoliei Basarabiei. Lupul în sutană a înjurat România

De-a dreptul abominabil: preotul rusofil din Volintiri, care se află sub controlul așa-zisei Mitropolii a R.Moldova (ce ține de Biserica FSB-istă și teroristă a Rusiei, fiind condusă de vechiul KGB-ist Vladimir) a refuzat să primească în biserică trupul neînsuflețit al unei românce pe motiv că fiul acesteia este preot paroh într-o biserică aflată sub oblăduirea canonică a Mitropoliei Basarabiei!

Mai mult, în timp ce, îndurerate, neamurile defunctei îl rugau cu cerul și cu pământul să permită accesul sicriului în biserică, așa cum este creștinește, preotul rusofil și românofob – Rostislav Babălău e numele individului – a revărsat injurii de nereprodus la adresa României și a Mitropoliei Basarabiei. 

Juristul basarabean Iulian Rusanovschi dezvăluie, pe Facebook, această situație halucinantă, totodată postând o serie de imagini de la incident: 

”Biserica din satul Volintiri e accesibilă doar pentru cei ‹aleși›. Caz strigător la cer!

Astăzi (joi – n. red.), 13.10.2022, preotul paroh al Bisericii ‹Sfântul Gheorghe› din satul Volintiri – Rostislav Babălău –, care se află sub oblăduirea canonică a Mitropoliei Moldovei, a refuzat să deschidă ușile bisericii pentru înmormântarea consătencei și regretatei doamne Alexandra Semionova, enoriașă și ctitor al Bisericii din satul Volintiri.

Motivul acestui refuz constă în faptul că fiul defunctei Alexandra Semionova – domnul Alexei Semionov – este preot paroh la Biserica ‹Sfântul Ioan Iacob Hozevitul› din Chișinău, din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

În zadar au insistat oamenii din sat și primarul Hâncu Igor împreună cu autoritățile raionale pe lângă preotul din Volintiri (Mitropolia Moldovei) – Rostislav Babălău – ca să permită accesul în Biserică a acestei doamne pe ultimul său drum, fiindcă acesta a fost de neconvins, motivând că nu va permite niciodată accesul unui preot din cadrul Mitropoliei Basarabiei (adică a fiului defunctei) în Biserica ‹sa›.

În aceste clipe, zeci de oameni adunați în jurul sicriului au rămas consternați de modul necreștin și inuman în care au fost tratați de preotul satului, dar și de faptul că au fost incitați la ură împotriva clerului Mitropoliei Basarabiei.

Atragem atenția că defuncta Alexandra Semionova a ajutat toată viața biserica din sat pe care a frecventat-o regulat, însă ca răsplată a fost lipsită de posibilitatea oficierii slujbei de înmormântare în incinta bisericii.

Conform legislației specifice instituțiilor religioase, Biserica de la Volintiri are statut de monument istoric și aparține cu drept de proprietate Statului (în administrarea Ministerului Culturii), iar gestiunea propriu-zisă a lăcașului este transmisă Comunității Religioase și nu preotului în mod personal”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.