Îndemnul la crearea unei așa-zise ”Confederații” între România și R.Moldova este o narațiune RUSEASCĂ. ReUNIREA deplină și necondiționată e unica soluție


Îndemnul la crearea unei așa-zise ”Confederații” între România și R.Moldova este o narațiune RUSEASCĂ. ReUNIREA deplină și necondiționată e unica soluție

De ceva timp, pe rețelele accesibile circulă narativul lansat de serviciile rusești de a crea o Confederație între România și R.Moldova. E o provocare mârșavă, care aduce prejudicii unității neamului românesc.

”Confederația” este o veche teză cominternistă-rusească, promovată intens după Unirea din 1918 până la Congresul de la Paris din 1947. 

Să ceri confederație în interiorul aceleași națiuni înseamnă că ori faci interesul dușmanilor României, ori e o tâmpenie totală. ReUnirea deplină și necondiționată a R.Moldova cu România este singura soluție viabilă pentru reîntregirea națiunii române și asigurarea unității și integrității României în hotarele ei firești!

O așa-zisă ”confederație” în cadrul aceleași națiuni ar fi o împlinire a visului Rusiei: să aducă România și Bucureștiul pe o traiectorie pe care să o influențeze Kremlinul. Iar dintre toate țările europene, chiar dincolo de Ungaria, Rusia știe și speră că poate să ajunga cumva prin R.Moldova în România. Interesul final acesta este. R.Moldova e apa de ploaie. 

Imaginați-vă cum ar fi să aduci toată haita de FSB-iști și politruci vânduți Moscovei, într-o zonă în care să poată influența Romania! Confederația ar fi pârghia perfectă prin care să îngroape decisiv tematica Unirii, maipulându-i pe români. R.Moldova ar deveni un fel de Transnistria 2. 

Rușilor tare le-ar surâde să știe că pot să spele bani europeni veniți din România prin R.Moldova și care să ajungă în Rusia. În aceste vremuri grele orice ajutor financiar ar fi binevenit pentru ei. Îmi e groază ce mafie s-ar construi de pe seama unei astfel de grozăvii ca o ”confederație”. 

Problema e că rușii sunt paraleli cu realitatea și visează cai verzi pe pereți, o confederație fiind ultimul lucru de pe lumea asta pe care îl doresc românii. Exact asta le lipsește. Au impresia că românii vor da năvală ca să susțină această aberație așa-zisă ”confederație”. Care are să fie rostul ei, dacă nu chiar atingerea obiectivelor urmărite de dușmanii României? 

Dacă tot e posibil să creezi o confederație, înseamnă că e posibil și să le unești cele două maluri ale Prutului, mult mai simplu și mai ușor. Unirea a fost, este și rămâne unica soluție viabilă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.