VIDEO. Tensiuni uriașe între China și Canada la summitul G20. Camerele video au surprins momentul halucinant în care tiranul comunist de la Beijing îl ceartă, în public, pe Justin Trudeau și-l acuză de comportament „nepotrivit”


VIDEO. Tensiuni uriașe între China și Canada la summitul G20. Camerele video au surprins momentul halucinant în care tiranul comunist de la Beijing îl ceartă, în public, pe Justin Trudeau și-l acuză de comportament „nepotrivit”

Președintele Chinei, Xi Jinping, devenit recent cel mai puternic lider comunist chinez de după Mao Zedong, printr-o epurare masivă a colegilor comuniști cu viziuni economice sau politice orientate către o mai amplă deschidere internațională, l-a acuzat, într-o discuție, față în față, pe premierul canadian Justin Trudeau de comportament nepotrivit, imputându-i că ar fi divulgat presei conținutul unei conversații recente. 

Acuzațiile au venit în momentul în care cei doi s-au intersectat într-un spațiu public din Bali, Indonezia, unde ambii lideri participă la summitul G20. VIDEO la finalul textului.

„Tot ceea ce am discutat a ajuns în presă; este nepotrivit", i-a reproșat Xi lui Trudeau prin intermediul unui interpret de limbă engleză.

„Nu așa... s-a desfășurat conversația. Dacă există sinceritate din partea dumneavoastră...", i-a mai spus Xi liderului canadian care îl asculta zâmbind candid.

Trudeau a reușit să întrerupă tirul reproșurilor lui Xi, spunându-i că, deși au dezacorduri, ar trebui să lucreze împreună. 

„Credem în dialogul liber, deschis și sincer și asta vom continua să avem. Vom continua să căutăm să lucrăm împreună în mod constructiv, dar vor fi cu siguranță lucruri asupra cărora nu vom fi de acord și va trebui să..." a spus Trudeau înainte ca Xi să îl întrerupă.

„Haideți să creăm mai întâi condițiile", a spus Xi întinzând mâna către Trudeau și dispărând rapid din scenă.

Potrivit Reuters, cel mai probabil nemulțumirea liderului de la Beijing este legată de informațiile din presă despre discuția de marți a lui Trudeau cu Xi Jinping, din Bali, prilej cu care premierul canadian a invocat „îngrijorări serioase" ale Canadei cu privire la presupuse acțiuni de spionaj ale Chinei și la „interferența" chineză în alegeri canadiene. Convobirea de marți dintre cei doi a durat în jur de zece minute și a fost prima în mai bine de trei ani.

Reuters mai scrie că, oficial, Canada nu a divulgat conținutul convorbirilor dintre cei doi lideri.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Execuție publică. Momente terifiante în timpul celui de-al XX-lea Congres al PCC. Motivele reale pentru care fostul președinte chinez Hu Jintao a fost evacuat cu forța de lângă Xi Jinping, care și-a consolidat puterea devenind cel mai influent lider de după Mao Zedong

Un post de televiziune din Asia a surprins momentele de dinaintea evacuării brutale a fostului lider chinez Hu Jintao / Bătrânului comunist i-a fost smuls din mână un document aparent important



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.