Donald Trump este din nou vizibil pe Twitter. Fostul președinte american afirmase însă anterior că nu mai este interesat de tradiționalele rețele de socializare care i-au suspendat conturile în 2021


Donald Trump este din nou vizibil pe Twitter. Fostul președinte american afirmase însă anterior că nu mai este interesat de tradiționalele rețele de socializare care i-au suspendat conturile în 2021

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a declarat că profilul lui Donald Trump din rețeaua de socializare, suspendat în urmă cu aproape doi ani, a fost restabilit după ce un sondaj de opinie efectuat printre utilizatori a indicat că majoritatea dorește acest lucru. 

„Oamenii au vorbit", a scris Musk pe Twitter, arătând că 51,8% din cei peste 15 milioane de utilizatori Twitter care au participat la sondaj au votat pentru ridicarea interdicției.

Însă fostul președinte american ar putea să nu se mai întoarcă pe platformă. „Nu văd niciun motiv pentru asta", spusese Trump anterior. Până la ora redactării acestei știri, fostul președinte american nu avusese nicio o reacție în legătură cu decizia lui Musk și nici nu postase vreun mesaj nou pe contul său restabilit de Twitter unde ultimele mesaje datează din 8 ianuarie 2021. Acestea continuau însă să acumuleze aprecieri într-un ritm uimitor. Vezi AICI.

Contul său a fost suspendat în 2021 după ce ar fi incitat la violență în contextul asaltului asupra Capitoliului din ianuarie 2021 

Precedenta conducere a Twitter a decis, la doar câteva zile după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul american din Washington DC, să suspende contul liderului care tocmai pierduse alegerile în favoarea lui Joe Biden, dar care contesta corectitudinea acestora. Sute de răsculați au pătruns atunci cu forța în incinta instituției, în timp ce Congresul american încerca să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale. Violențele care au urmat s-au soldat cu moartea a patru civili și a unui ofițer de poliție.

La scurt timp după protestele dramatice, conturile de Facebook, Instagram și YouTube ale lui Donald Trump, care aveau zeci de milioane de urmăritori - au fost, de asemenea, suspendate.

Câteva luni mai târziu, el și-a lansat propria platformă de socializare, Truth Social.

La începutul acestei săptămâni, Trump a anunțat că va candida din nou la președinția SUA în 2024.

Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, a preluat controlul asupra Twitter în octombrie, în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.