Fierbe toată România după ce cancelarul Nehammer a spus încă o dată NU! Cristian Tudor Popescu, cea mai dură reacție din spațiul public: „Lovitură de stat în Uniunea Europeană!” / „Este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger”


Fierbe toată România după ce cancelarul Nehammer a spus încă o dată NU! Cristian Tudor Popescu, cea mai dură reacție din spațiul public: „Lovitură de stat în Uniunea Europeană!” / „Este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat, miercuri seară, cu un mesaj extrem de dur în problema (ne)acceptării României și Bulgariei în Spațiul Schengen, calificând opoziția absurdă a Austriei drept „lovitură de stat” împotriva Uniunii Europene. Potrivit comentariului publicat de CTP,  pe pagina sa publică de Facebook, cancelarul austriac Karl Nehammer „calcă România în picioare pentru că poate, este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger”. Este vorba de gruparea care nu recunoaște legitimitatea republicii federale germane și care tocmai a fost acuzată de terorism și de pregătirea unei sângeroase lovituri de stat. PODUL a relatat despre scandalul și arestările din Germania AICI.

Redăm integral postarea gazetarului: 

„Lovitură de stat în Uniunea Europeană!

Ce fac acum cancelarul Nehammer și partidul său înseamnă, peste jignirea și desconsiderarea României, o lovitură de stat împotriva Uniunii Europene, statul fiind Austria. Comportamentul de Sturmbannführer SS al lui Nehammer, cel care, cu o privire sticloasă, mitraliind cu minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România în picioare pentru că poate, este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger. Care tocmai au încercat o lovitură de stat cu asasinate plănuite și ocuparea Parlamentului în Germania. Și pentru întreaga extremă dreaptă xenofobă, anti UE, antidemocrație, pro Putin din Europa. Și un omagiu adus lui Jörg Haider, nazistul care, în urmă cu câțiva ani, a ajuns cu partidul său la guvernare, Austria suportând sancțiuni UE pentru asta. 

Să ne amintim că Hitler a fost austriac?

Consecințele pentru unitatea europeană încep deja să apară. Bulgaria anunță că, dacă nu va fi primită, va boicota toate hotărârile pe care UE le va lua de acum înainte în problema migranților”.

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, și-a menținut, miercuri seara, poziția pe tema aderării României la Spațiul Schengen, în cadrul unei conferințe susținute, de la Viena, alături de președintele PPE, Manfred Weber (PPE este cel mai numeros grup din Parlamentul European, grup din care face parte și formațiunea lui Nehammer). Liderul austriac a vorbit despre un nou calendar pentru aderarea României la Schengen, în primăvară, invocând din nou numărul mare de migranți ilegali cu care se confruntă Austria, deși aceștia nu ajung acolo prin România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.