VIDEO Birchall: MCV nu trebuia niciodată legat de admiterea României în Schengen! Ar fi cel puțin politicos ca cei care au contribuit în trecut la această problemă să tacă!


VIDEO Birchall: MCV nu trebuia niciodată legat de admiterea României în Schengen! Ar fi cel puțin politicos ca cei care au contribuit în trecut la această problemă să tacă!

După blocarea intrării României în Spațiul Schengen prin votul negativ dat ieri în Consiliul JAI de Austria și Olanda, fostul ministru al Justiției Ana Birchall a reliefat că o mare parte din vină o poartă și politicienii de la București care au contribuit ani în șir, inclusiv din rațiuni electorale, la legarea artificială a îndeplinirii cerințelor din MCV de obiectivul aderării țării noastre la Spațiul Schengen. 

"Ar fi cel puțin politicos ca unii care se vor bate acum în declarații pompoase să aibă decența și măcar să se abțină, fiind printre cei care în trecut au contribuit la legarea artificială a MCV de Schengen exclusiv pentru rațiuni de politică și bătălii politice de partid, electorale interne. Această condiționare artificială a Schengen de MCV (deși Comisia Europeană a susținut de multe ori că cele două nu trebuie legate și condiționate) a ținut România la ușa Schengen atât de mulți ani, deși de peste 11 ani România acționează că un membru de facto al Schengen și merită să fie membru cu drepturi depline!", a precizat Ana Birchall. 

De asemenea, Birchall sublinia în data de 6 octombrie că aderarea României la Schengen a fost blocată ani în șir exclusiv prin decizii politice ce nu au nicio legătură cu sfera tehnică, aceasta evidențiind totodată că decidenții politici "nu au respectat un singur lucru și anume că țara noastră îndeplinește condițiile tehnice din 2010" pentru a intra în spațiul de liberă circulație. 

"România a fost și continuă să fie un furnizor serios de securitate la granița UE și îndeplinește toate criteriile pentru a fi primită în Schengen, acționând ca un membru de facto al Spațiului Schengen încă din 2010. Așa cum am spus de nenumărate ori, saga admiterii/neadmiterii României în Schengen trebuie să înceteze. Realizarea acestui obiectiv legitim al României a fost blocat în toți acești ani exclusiv de deciziile și discuțiile politice, care au ținut cont mai degrabă de calendarul alegerilor interne din diverse țări decât de realitatea din teren și nu au respectat un singur lucru și anume că România îndeplinește condițiile tehnice din 2010, apărând granița externă a UE (peste 2070 de km). MCV nu trebuia niciodată legat de admiterea României în Schengen! Asta dacă vrem să fim corecți cu legea și tratatele UE… că tema asta le-a convenit unora, inclusiv ca temă de campanie în alegerile interne din România, este o altă discuție, dar nu are nimic de-a face cu condițiile pentru admiterea României în Schengen. Dovada că însăși Comisia Europeană a spus acest lucru încă din 2017 de exemplu. MCV-ul a avut și are rolul său dar, tehnic și legal, nu trebuia niciodată legat de Schengen! Poate unii politicieni care astăzi se tot întrec în declarații pe această temă au un pic de decență și măcar se abțin… că nu i-am auzit prea des (din 2010 până în prezent) susținând realitatea pe care o clamează astăzi atât de pompos și anume că România trebuia admisă în Schengen de mulți ani! Din contră!", spunea Birchall pe Facebook. 

Nu în cele din urmă, referitor la legarea MCV de Schengen, amintim că Ana Birchall, din postura de ministru delegat pentru Afaceri Europene, saluta în 2017 "mesajul explicit" transmis de un raport al Comisiei Europene cu privire la "distincția clară" între Mecanismul de Cooperare și Verificare și procesul de aderare la Schengen.

"Apreciem în mod deosebit faptul că în acest raport, pentru prima dată, se menționează explicit natura distinctă a MCV și necesitatea de a evita orice corelări cu deciziile din cadrul altor politici ale UE, cum ar fi de pildă aderarea la Spațiul Schengen sau fondurile structurale. Autoritățile române au subliniat în mod repetat acest lucru de-a lungul anilor, însă din păcate operarea unei astfel de legături a continuat să blocheze în plan european decizii fundamentale pentru România. Așadar, salutăm mesajul explicit transmis de acest raport cu privire la distincția clară între MCV și procesul de aderare la Schengen, pentru a elimina astfel orice posibilă ambiguitate privind menținerea unei interdependențe între cele două procese", reliefa Ana Birchall la acea vreme.

Vedeți video: 



Printre guvernările de la București care au contribuit la legarea artificială a aderării la Schengen de MCV a fost inclusiv Guvernul Cioloș, așa cum a dezvăluit ieri chiar ministrul Justiției din respectivul cabinet, Raluca Prună. 

În contextul în care România a îndeplinit ani în șir toate criteriile tehnice pentru aderare, Raluca Prună a ținut să menționeze că eșecul de ieri a fost cauzat și de o capacitate deficitară de negociere a puterii de la București.

"Despre Schengen în două cuvinte, o opinie strict personală care nu angajează pe nimeni altcineva.

Am pierdut pe mâna noastră – negociem prost. După ce tot prost am legat Schengen de MCV sub toate guvernele, inclusiv cel tehnocrat în care trebuia știut că Schengen nu are nimic de-a face cu MCV.

Acum desigur că putem bate câmpii transpartinic (musai drapați în tricolor și cu cartea de istorie sub braț deschisă la pagina cu apăratul Europei de turci). Putem deghizați așa, în retaliere, să interzicem prin lege schiatul în Austria, șnițelul vienez, valsul. Și dacă austriecii nu se sperie putem continua cu scoaterea în afara legii a ștrudelului și boicotarea outletului de lângă Viena. Nucleara e că putem interzice ascultatul de Mozart. După ce evident nu mai cumpărăm benzină de la OMV.

Dacă suntem serioși, ne uitam la cât de lamentabil negociem. Și ne reamintim că după BREXIT suntem a șasea țară că pondere în Consiliu. Și ne purtăm ca niște tolerați pentru că nu știm cum e cu negociatul și în general nu avem opinii, nici mandat de la București la lucrările din Consiliu unde în general România tace. Există master class despre negocieri, assertiveness și politică – și sunt on-line și costă cam cât un spor lunar de antenă, dacă cineva de la Externe e interesat. În fine, decuplarea de Bulgaria nu folosește nimănui – nu putem controla frontiera la Dunăre și e util în relații internaționale să nu antagonizezi vecinii.

E și mâine o zi, există viață și sub președinția suedeză – dar să meargă întâi negociatorii la Master Class", a scris Raluca Prună pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.