Purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden neagă implicarea Casei Albe în moderarea conținutului și CENZURA platformei Twitter, deși anul trecut se recunoștea un anumit nivel de implicare


  • ACP
  • Dec 10, 2022 19:21
  • 1120
Purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden neagă implicarea Casei Albe în moderarea conținutului și CENZURA platformei Twitter, deși anul trecut se recunoștea un anumit nivel de implicare

Vineri, cu prilejul conferinței de presă de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a președinției – Karine Jean-Pierre – a susținut în mod repetat că administrația Biden nu s-a implicat în deciziile de moderare/cenzură a conținutului de pe platforma Twitter. 

„E decizia companiilor private să ia astfel de decizii”, a spus Karine Jean-Pierre, potrivit Fox Business. 

„Nu am fost implicați. Pot spune că nu am fost implicați”, a insistat ea. 

Întrebările privind această situație au vizat legăturile oficialilor Casei Albe cu fostul consilier general al Twitter, Jim Baker, fost angajat al FBI înainte de a lucra la platforma social media. 

Despre Baker, care predă la Facultatea de Drept de la Harvard și la Brookings Institution, se știe acum că a îndemnat Twitter să suprime relatările publicației New York Post despre laptopul lui Hunter Biden înainte de alegerile din 2020, dar și că a fost anchetat în urmă cu cinci ani, fiind acuzat că ar fi făcut dezvăluiri neautorizate pentru presă. 

Joi seară au fost încă o dată făcute publice dezvăluiri care arată că Twitter a creat liste negre, a limitat în mod activ vizibilitatea conturilor unor utilizatori și a unor subiecte care nu favorizau politica actualei administrații și tendințele susținute de aceasta, fără a anunța utilizatorii. 

Primele dezvăluiri privind aceste practici ale Twitter au arătat că oficialii campaniei electorale a lui Biden le-au cerut în mod obișnuit directorilor companiei să elimine postări, adesea din conturile conservatorilor proeminenți care criticau candidatul democrat la președinție. 

„Până în 2020, solicitările celor conectați, de a șterge tweet-urile, erau de rutină”, a scris Matt Taibbi, jurnalistul care a făcut dezvăluirile.

„Un director i-a scris altuia: ‹Mai multe de revizuit la echipa Biden›, iar răspunsul venit a fost ‹rezolvat!›”, se mai arată în materialul publicat de Taibbi. 

Implicarea administrației Biden în moderarea conținutului a fost confirmată, chiar anul trecut, de Jen Psaki, fosta purtătoare de cuvânt a Casei Albe, care a spus că oficialii sunt în „contact regulat cu platformele de social media” pentru a-i ține la curent cu „cele mai recente narațiuni periculoase pentru sănătatea publică” – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.