VIDEO. Echipa lui Navalnîi continuă dezvăluirile despre fabuloasele bogății ale odioșilor de la Kremlin. Cum se plimbă la shopping de lux, în capitalele NATO din Europa, soțiilor oficialilor ruși care conduc masacrul din Ucraina / Dmitri Peskov, surprins cu ceasuri de sute de mii de euro


VIDEO. Echipa lui Navalnîi continuă dezvăluirile despre fabuloasele bogății ale odioșilor de la Kremlin. Cum se plimbă la shopping de lux, în capitalele NATO din Europa, soțiilor oficialilor ruși care conduc masacrul din Ucraina / Dmitri Peskov, surprins cu ceasuri de sute de mii de euro

În timp ce Vladimir Putin lansa sute de rachete asupra Kievului și ștergea sate și orașe de pe fața pământului, în Ucraina, Svetlana, soția ministrului adjunct al apărării rus Timur Ivanov, mâna dreaptă a lui Serghei Șoigu (singurul pe care Putin îl consideră prieten în adevăratul sens al cuvântului) voiaja între Paris și Londra. Viața ei de lux de dinainte de război continua practic nestingherită, departe de bombardamente, morți, sancțiuni, granițe închise, o viață cu iahturi, elicoptere, Rolls-Royce, diamante și petreceri de zeci de mii de euro, relevă o nouă investigație realizată și urcată pe Youtube de echipa lui Aleksei Navalnîi, opozantul rus aflat în închisoare. Video la finalul textului (cu subtitrare în engleză).

Familia Ivanov își petrece, de regulă, vacanțele de vară pe Coasta de Azur unde fiica lor este proprietara unei locuințe de lux, achiziționând pentru deplasările pe malul Mediteranei un al doilea Rolls-Royce (mai au unul cu care se deplasează doar în Rusia), arată documentarul de investigații. Soții Ivanov (foto jos) sunt renumiți la Moscova pentru petrecerile extravagante pe care le organizează. Svetlana Ivanova a provocat, în urmă cu câțiva ani, valuri importante în presa europeană după ce a pozat goală pe o plajă exotică. 

Mai mulți oficiali i-au cerut atunci lui Șoigu să-l elibereze din funcție pe Timur Ivanov, dar ministrul Apărării nici nu s-a sinchisit pentru că adjunctul său este responsabil cu toate construcțiile din domeniul armatei  (de la biserici aurite la creșe, grădinițe și academii militare, investiții care rulează zeci de milioane de dolari). Tot lui Ivanov i-a fost repartizată și „reconstrucția” Mariupolului, celebrul oraș al rezistenței ucrainene, distrus aproape în întregime de bombardamentele rușilor.  

 

 

În investigația jurnalistică apare și celebrul purtător de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov, un fidel al lui Putin, cel care transmitea, recent, din partea șefului, că Ucraina trebuie să accepte noile realități pentru a se ajunge la pace, mai exact că Rusia i-a smuls cu forța o parte din teritoriu. Detalii AICI.

Este la o petrecere ținută de soții Ivanov, de la ale căror chefuri nu lipsește, de altfel, niciodată, și are la mână un ceas de 6.000.000 de ruble (aprox.85.000 de dolari americani, marca Richard Mille, un brand pentru care Peskov are o adevărată predilecție; detalii mai jos).

E o aniversare din 2021, unde Peskov a ținut un toast de felicitare pentru răsfățata doamnă Ivanova. În timpul discursului rostit la microfon, de sub flanel i s-a ițit, accidental, prețioasa bijuterie (care, potrivit echipei de investigații, reprezintă cam jumătate din cât câștigă Peskov într-un an, acesta lucrând numai la stat din 1989). Cel care remarcă imediat situația riscantă pentru Peskov a fost chiar adjunctul lui Șoighu, Timur Ivanov, care i-a tras imediat mâneca peste accesoriu, acoperindu-l de posibilele interpretări invidioase. Timur și Peskov sunt colegi nu doar de Kremlin, ci și de chefuri și vacanțe, călătorii de lux și shopping pe sume colosale, familiile lor petrecând mult timp împreună.

 

 

 

Echipa lui Navalnîi mai arată că petrecerea aniversară a doamnei Ivanova de la Istanbul, din 2018, a costat 178.000 de euro și că Peskov a purtat la nunta sa, de la Sochi, cu vedeta de patinaj artistic Tatiana Navka, din 2015, un ceas Richard Mille în valoare de 670.000 de dolari - în timp ce venitul său anual oficial de la acea vreme abia dacă depășea 128.000 de dolari.

 

 

 

Vara trecută, când situația de pe front începea să încline în favoarea Ucrainei, soția Dmitri Peskov a creat agitație mai ales în Ucraina după ce a postat un clip, în rețelele de socializare, în care era surprinsă dansând și spărgând farfurii la o mega-petrecere din Grecia (țară membră NATO).

Fostă campioană olimpică și multiplă campioană europeană și mondială, Nakva s-a născut în Dnipropetrovsk, în Ucraina, în timpul Uniunii Sovietice, unde și-a petrecut copilăria, înainte de a se muta la Moscova.



 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.