Intel se alătură Microsoft, permițându-le din nou rușilor să descarce software-urile companiei


  • ACP
  • Jan 11, 2023 19:36
  • 765
Intel se alătură Microsoft, permițându-le din nou rușilor să descarce software-urile companiei

Publicația rusă Izvestia a anunțat miercuri că Intel permite din nou accesul utilizatorilor ruși la descărcarea programelor și actualizărilor de programe pentru procesoarele pe care le-a produs, asta după ce le interzisese utilizatorilor cu adrese IP rusești să acceseze portalul său la o zi după începerea invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei.

Hotărârea actuală a celor de la Intel s-ar putea datora faptului că odată cu cetățenii și firmele ruse a fost restricționat și accesul birourilor companiilor străine care operează în Rusia, ceea ce a împiedicat compania americană să își îndeplinească obligațiile comerciale față de acestea, a explicat Alexander Skomorokhin, CEO al Digital Consulting Solutions. 

În același timp, un analist rus, Evgeny Kharitonov, explică hotărârea celor de la Intel astfel: "Corporațiile americane sunt strâns legate între ele; sistemul de operare Windows 11 este mai pretențios în ceea ce privește hardware-ul și, dacă Intel încă ar restricționa accesul la software-ul său, utilizatorii din Rusia ar fi mai puțin dispuși să treacă la o nouă versiune a sistemului de operare de la Microsoft".

Microsoft a suspendat la rândul său orice vânzare de servicii și produse pentru utilizatorii cu adrese IP rusești pe 4 martie 2022, dar la sfârșitul lunii decembrie 2022 a redeschis accesul la instalarea Windows pentru utilizatorii privați din Rusia. Astfel, rușii pot descărca de la versiunile anterioare ale sistemului de operare - Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7 până la cea mai cea mai recentă versiune, Windows 11 22H2. Cele două mari companii americane, Microsoft și Intel, dau astfel semnalul că încep să renunțe la politica intransigentă față de Rusia, chiar dacă asta nu e deloc pe linia conduitei pretinse public de administrația Biden. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.