Rambo sovietic, de dormitor! Un sergent rus și-a ucis 3 colegi de baracă, rănind alți 16 soldați în timp ce se juca cu o grenadă de mână!


Rambo sovietic, de dormitor! Un sergent rus și-a ucis 3 colegi de baracă, rănind alți 16 soldați în timp ce se juca cu o grenadă de mână!

Trei soldați ruși au fost uciși și alți 16 au fost răniți după ce un sergent mobilizat a detonat accidental o grenadă de mână într-un dormitor comun al unei unități militare din regiunea Belgorod - Rusia, informează presa rusă.

Grenada a explodat în centrul comunitar al satului Tonenkoye, locația fiind folosită atât pentru depozitarea muniției cât și găzduirea soldaților ruși, potrivit publicației de știri de stat ruse TASS. Explozia rezultată a declanșat un incendiu care a acoperit aproximativ 4.843 de metri pătrați , forțând evacuarea a 15 persoane care domiciliau în casele din apropiere. „Cauza preliminară a exploziei este manipularea neglijentă a muniției”, a declarat o sursă din serviciile de urgență pentru TASS, încă opt soldați dispăruți în urma exploziei fiind în acest moment căutați, potrivit agenției ruse de știri Interfax.

Grenada RGD-5, o grenadă de mână anti-personal concepută la începutul anilor 1950, a fost detonată într-o cameră de depozitare a armelor de un sergent superior care servește ca și comandant de pluton, potrivit canalului de Telegram 112 Telegram, strâns legat de serviciile de securitate ruse, pe rețelele de socializare rudele celor răniți acuzând deja faptul că tragedia a avut loc după ce sergentul neinstruit a încercat să pozeze într-un adevărat ”Rambo” al frontului din Ucraina.

Belgorod se află la granița Rusiei cu nord-estul Ucrainei, la aproximativ 46 de mile de orașul Harkov. Regiunea de frontieră a fost teatrul mai multor incidente și explozii similare, de la momentul invadării Ucrainei de către Moscova în februarie 2022.

Agențiile de presă ruse au raportat de mai multe ori în 2022 că depozitele de muniții și combustibil din Belgorod au fost lovite de explozii. Oficialii locali și mass-media de stat au atribuit exploziile bombardamentelor ucrainene și loviturilor cu rachete, deși Kievul nu și-a revendicat responsabilitatea.

Într-un incident anterior, 11 soldați ruși au fost împușcați și alți 15 au fost răniți în timpul unui curs de pregătire a armelor de foc în același Belgorod, a informat agenția de presă RIA în octombrie. Trăgătorii, care proveneau dintr-o fostă republică sovietică nespecificată, erau complet neinstruiți, s-au oferit voluntari să participe la războiul din Ucraina și au fost uciși la fața locului, a informat.

Rusia a devenit din ce în ce mai dependentă de recruți pe parcursul războiului său, după nepopulara mobilizare pe scară a peste 300.000 de rezerviști în octombrie. Serviciile de informații militare ale Ucrainei au susținut că Moscova intenționează să mobilizeze încă 500.000 de personal. Oficialii ruși nu au confirmat și nici nu au infirmat astfel de rapoarte.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.