"Minciuni nerușinate!". Ministerul francez de Externe răspunde declarațiilor lui Lavrov privind implicarea Franței în politica țărilor africane


  • ACP
  • Jan 26, 2023 18:02
  • 1230
"Minciuni nerușinate!". Ministerul francez de Externe răspunde declarațiilor lui Lavrov privind implicarea Franței în politica țărilor africane

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe, Anne-Claire Legendre, a numit "minciuni nerușinate" declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a afirmat că Franța se amestecă în afacerile interne ale națiunilor africane și sprijină teroriștii din Libia. 

Lavrov a rostit aceste acuzații marți, în timpul unui turneu în Africa, mai exact în micuță țara sud-africană Eswatini, numită Swaziland până în 2018. Întrebat de reporteri și despre criza politică din Eswatini, Lavrov a emis încă o minciună, de data asta o enormitate de dimensiuni ruse, spunând: "În principiu, nu ne amestecăm în situațiile politice ale niciunei țări". (sursa: AICI)

Ministrul rus a mai declarat că țara sa "este pregătită să asiste Eswatini în pregătirea personalului de securitate, îmbunătățirea producției de alimente și de asemenea în alte probleme de asistență reciprocă".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.