În școlile din Renania de Nord-Westfalia schimbarea de sex este promovată în materialele didactice


  • ACP
  • Jan 27, 2023 21:03
  • 1082
În școlile din Renania de Nord-Westfalia schimbarea de sex este promovată în materialele didactice

Site-ul german de știri Junge Freiheit a publicat un articol conform căruia elevii germani de gimnaziu din Renania de Nord-Westfalia sunt învățați la școală să aibă cât mai curând o schimbare de sex dacă se simt inconfortabil în propriul corp. 

Elevii de 11 ani primesc materiale didactice care îi învață despre semnificația unor concepte precum pansexualitatea, demisexualitatea și asexualitatea, dar și faptul că genurile reprezintă o chestiune ce poate fi schimbată în orice moment, ignorându-se riscurile produse de schimbarea de sex. Ministra Educației din Renania de Nord-Westfalia, Dorothee Feller, care este membră a Uniunii Creștin Democrate, nu pare să fie îngrijorată de această situație și spune că profesorii sunt liberi să folosească materialele de curs în discuție oricând doresc.

Criticile împotriva conținutului curriculum-ului nu au întârziat să apară, unul dintre cei care au luat atitudine fiind Heinz-Peter Meidinger, președintele asociației profesorilor, care a spus că materialele didactice "insensibile și nepedagogice" despre sexualitate, pentru elevii clasei a șasea, fac mai mult rău decât bine.  

De asemenea, liderul grupului parlamentar AfD din parlamentul landului Renania de Nord-Westfalia, Martin Vincentz, care este medic, a spus pentru publicația Junge Freiheit că ministra Educației, Feller, ar trebui să retragă aceste "fișe de lucru extrem de îndoielnice". Vincentz a mai zis că este îngrijorat de consecințele "greu previzibile" pe termen lung ale reatribuirii altui gen și de problemele produse de blocanții pubertății folosiți la schimbarea sexului. Ministra Feller consideră însă că sfatul medical cu privire la schimbarea de gen nu este responsabilitatea școlilor, chiar dacă e clar că este conștientă cu privire la cât de mari sunt riscurile procedurii ireversibile a schimbării de sex, dar și de faptul că sunt destui cei care regretă că au trecut prin această procedură. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.