Kadîroviții din Melitopol, în frunte cu nepotul lui Ramzan Kadîrov, au violat o jurnalistă propagandistă din Rusia și l-au bătut măr pe cameramanul care o însoțea / Postul de televiziune pune presiune pe autorități să identifice și să pedepsească vinovații


Kadîroviții din Melitopol, în frunte cu nepotul lui Ramzan Kadîrov, au violat o jurnalistă propagandistă din Rusia și l-au bătut măr pe cameramanul care o însoțea / Postul de televiziune pune presiune pe autorități să identifice și să pedepsească vinovații

Atrocități inimaginabile se petrec în orașul ucrainean Melitopol, regiunea Zaporijjea, aflat sub ocupație rusească încă din luna martie. Ultimii afectați de pornirile odioase ale unui batalion de kadîroviți – luptători ceceni subordonați dictatorului islamist Ramzan Kadîrov – au fost o jurnalistă și un cameraman ai unui canal rusesc de propagandă care veniseră să realizeze un material video despre eroismul ocupanților. 

Jurnalista Olga Viktorovna Zenkova a reclamat că a fost violată de membri ai batalionului terorist „Akhmat”, iar operatorul a încasat o bătaie soră cu moartea, transmite siteul ucrainean myukraineis.org. 

Ambii lucrează pentru canalul de propagandă NTV care ar fi solicitat Comitetului de Investigații al Federației Ruse să ancheteze cazul. Un document oficial în acest sens a fost trimis șefului Comitetului de Investigații. Myukraineis.org l-a obținut din surse proprii (foto la finalul textului, copii traduse în engleză și română ale originalului).

Reprezentanții NTV au mai precizat că situația prin care au trecut cei doi angajați ai postului nu a fost abordată în cadrul emisiunilor postului pentru a nu pune armata într-o lumină proastă, dar stafful NTV a decis să nu lase agresiunea nerezolvată. 

În documentul trimis Comisiei de anchetă se arată că Olga Zenkova și cameramanul Artem Iepifanov se aflau, în seara de 17 ianuarie 2023, în incinta hotelului „Vorontsovski" din Melitopol, când au fost atacați de un grup de persoane în uniforme de camuflaj, care au pretins a fi „luptători ai batalionului Akhmat".

Potrivit relatărilor unor pagini credibile de Twitter printre agresori s-ar fi aflat și Hasan Ibrahimov (sau Ibragimov, foto jos), nepotul lui Kadîrov. Acesta ar fi fost reținut temporar și în Crimeea în luna decembrie, după ce ar fi agresat un tânăr într-un restaurant. 

 

„În urma atacului, Iepifanov Artem Sergheevici s-a ales cu răni de gravitate medie, fapt atestat de protocolul de examinare emis de spitalul orășenesc din Melitopol №1. În ceea ce o privește pe reporterița Olga Viktorovna Zenkova aceasta a fost victima unor acte violente de natură sexuală", - se arată în solicitarea adresată Comitetului de anchetă.

Conducerea NTV a reclamat și faptul că „biroul comandantului militar" din Melitopol a refuzat deschiderea unui dosar penal.

Ministerul rus al Apărării ar fi replicat că actul sexual a fost unul consimțit.

Recent, tot în regiunea Zaporijjea, un alt caz de o violență ieșită din comun a ieșit la iveală: ocupanții s-au luat la bătaie, violențele soldându-se cu moartea unui militar din regiunea Kursk. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost aruncat de agresori la groapa de gunoi unde a fost sfâșiat de câini, mai scrie myukraineis.org.

O copie a documentului original poate fi consultată AICI

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.