Ciucă, Ion și apocalipsa digitală


Ciucă, Ion și apocalipsa digitală

Povestea asta cu inteligența artificială ION, care nu e chiar inteligență, ci doar o chestie artificială, îmi amintește de o istorioară de acum câțiva ani, când am fost la ceva prezentare de realitate virtuală unde trebuia să ne vorbească despre tehnologie și viitor un tânăr futurolog român.

Și ne spunea nouă futurologul că o să ne încalece realitatea virtuală și inteligența artificială și chestii grave. Aproape că mă îngrijorasem. Doar că prezentarea de realitate virtuală trena, organizatorii erau agitați, ceva nu mergea. Adică nu mergea realitatea virtuală pe care trebuia s-o vedem cu ochii noștri din cap. Motivul: lipsea un cablu HDMI.

Atunci am răsuflat ușurat: apocalipsa digitală se amână pentru români pe termen nedefinit. Nu e cablu HDMI, a fugit pisica cu portul USB, d-astea. 

Cam așa a apărut și ION, asta dacă nu cumva cineva a vrut să facă un mișto crunt de Ciucă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.