Rusia a lansat un atac cu drone iraniene asupra portului Odesa, în miez de noapte


Rusia a lansat un atac cu drone iraniene asupra portului Odesa, în miez de noapte

Drone ruseşti au lovit portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră, în noaptea de luni spre marți, şi au provocat daune, au anunţat autorităţile locale în jurul orei 2 dimineața.

„Inamicul tocmai a lovit Odesa şi districtul Odesa cu atacuri UAV" (vehicule aeriene fără pilot), a informat administraţia locală într-un comunicat postat pe Facebook. „Sunt pagube", au mai scris autoritățile fără a furniza detalii.

Citându-l pe şeful administraţiei militare a districtului Odesa, Yurii Kruk, comunicatul indica faptul că forţele de apărare aeriană ale Ucrainei acţionează şi avertiza asupra unui posibil al doilea val de atacuri.

Potrivit Kyiv Independent, apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 14 drone de fabricație iraniană Shahed-136 și Shahad-131 în noaptea de 4 aprilie. 

În imaginea de mai sus, publicată de Ukrinform pe Twitter, sunt surprinse resturile unui UAV doborât de ucraineni.

Cel mai probabil, dronele au fost lansate de pe coasta de est a Mării Azov, potrivit unei actualizări a Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

Rusia ar fi lansat până la 17 drone împotriva Ucrainei.

Nu există informații privind victime sau pagube, a mai transmis Kyiv Independent marți dimineață.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.