Deși la început a contestat cu vehemență, George Simion NU mai neagă că s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți. Șeful AUR e noul Iurie Roșca? Diferența dintre unioniștii autentici și instrumentele Rusiei


Deși la început a contestat cu vehemență, George Simion NU mai neagă că s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți. Șeful AUR e noul Iurie Roșca? Diferența dintre unioniștii autentici și instrumentele Rusiei

Șef al AUR și deputat, George Simion NU neagă că s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți, așa cum îl acuză, oficial, serviciile secrete din Ucraina, dar și Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R.Moldova. 

În schimb, Simion insistă că el ar fi ”ținut vie flacăra unionismului în cele două state românești”. Fals! Când ai făcut asta, măi băiatule, când te întâlneai cu rezidentul FSB? Când NU condamni invazia genocidară a Rusiei în Ucraina, deși aceeași Rusie a dezmembrat România Mare? Când apropiatul și sponsorul tău – Marius Dorin Lulea – a renovat, pe un purcoi de bani, o clădire ce aparține Ambasadei Rusiei de la București? (detalii AICI)

CITEȘTE și BOMBĂ! Serviciile secrete ale Ucrainei îl detonează public pe șeful AUR: ”George Simion s-a întâlnit cel puțin o dată cu un agent FSB, la Cernăuți!” Simion e interzis pe teritoriul Ucrainei. Anunțul confirmă dezvăluirile lui Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din R.Moldova

George Simion NU este unionist autentic, ci doar un provocator populist. Acțiunile lui amintesc de misiunile lui Iurie Roșca, indubitabil agent FSB care poza și el în ”unionistul” lui pește prăjit, numai că oloiul era rusesc. Simion și AUR nu au acționat niciodată în vederea unității unionismului, ci l-au compromis în mod constant, fiind instrumentați, conștient sau în orb, de zone aflate sub incidența serviciilor secrete rusești. Ăsta e motivul pentru care e interzis în R.Moldova și în Ucraina, nu așa-zisul său ”unionism”. Patrioții reali nu împrăștie narațiuni putiniste. Unioniștii autentici condamnă agresiunile Rusiei și – important! – NU militează pentru o Unire cu forța. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc explică, pe Facebook, toate aceste aspecte: 

”Simion nu neagă întâlnirile cu rezidentul FSB din Cernăuți, dar spune că a ‹ținut vie flacăra unionismului în cele două state românești›.

Fals.

Simion a decridibilizat ideea unionistă în Republica Moldova pentru că nu a făcut altceva decât să meargă pe strategia Kremlinului. Moscova alimenta teza ‹jandarmul român care asuprea moldovenii, România vrea unirea prin forță›, iar Simion venea și făcea acțiuni de stradă, ocupa piața și incita la violență.

Moscova centra, Simion dădea cu capul.

Cam asta se întâmpla. Strategia asta a fost folosită de Moscova tot timpul. Partidele pro-ruse aveau misiunea să promoveze ‹climatul de liniște›, relațiile bune cu Moscova și cu restul lumii, să spună că Moldova e stat de sine stătător, că există o națiune civică, iar personaje ca Simion erau promovate pentru a semăna frica.

Un triunghi complex: partide pro ruse-Kremlin-unioinștii radicali. Ideea era simplă: bățul și morcovul. Unii erau folosiți pe post de sperietoare, unii pe post de recompensă”.

Că Simion a fost ‹montat› în piesa asta, că a fost folosit în orb sau pur și simplu nu și-a dat seama e altă poveste. Deocamdată, Simion nu neagă acuzațiile, ci deviază și încearcă să se victimizeze și să arate că e ‹patriot›, folosind în continuare chiar teze din propganda putinistă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.